Rada bi vedela, če ima še kdo problem zaradi plačila okoljskih dajatev. Na Dursu so objavili nove podračune tudi za plačilo okoljske dajatve za uporabo mazalnih olj in za obremenitev zraka z emisijo CO2. T
oda sedaj s Carinske uprave trdijo, da bi morali plačati takse še na stare račune in, da se ni nič spremenilo. Menda je kar pol Slovenije plačevalo po starem, pol pa po novem. Toda na Carinski upravi trdijo, da imajo prav oni in naj denar nakažemo njim, od DURSa pa ga naj iztirjamo. Na Dursu pa pravijo naj počakamo nekaj dni, kaj bo pravilno. Ne bi radi še enkrat nakazovali, bojim se pa, da pa bodo na CU zahtevali obresti. Kdo ve, kaj narediti? Hvala.
Okoljske dajatve
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Okoljske dajatve
Pozdravljena!
Mi smo zavezanci za plačilo okoljske dajatve na izrabljena motorna vozila in smo dajatev vplačali na nov račun (DURS). Iz carine so od nas terjali zapadli (neplačani) znesek, z enako obrazložitvijo kot pri vas. Plačilo smo izvedli na carino in hkrati poslali vprašanje n a DURS glede vračila. Po mesecu dni še nismo prejeli odgovora. Tudi mi ne vemo kako in kaj naprej.
Se priporočam za informacije!
Pozdrav, mica
Mi smo zavezanci za plačilo okoljske dajatve na izrabljena motorna vozila in smo dajatev vplačali na nov račun (DURS). Iz carine so od nas terjali zapadli (neplačani) znesek, z enako obrazložitvijo kot pri vas. Plačilo smo izvedli na carino in hkrati poslali vprašanje n a DURS glede vračila. Po mesecu dni še nismo prejeli odgovora. Tudi mi ne vemo kako in kaj naprej.
Se priporočam za informacije!
Pozdrav, mica
Re: Okoljske dajatve
Mi smo poslali dopis na sedež Durs v Ljubljana, po štirinajstih dneh pa smo še dvakrat klicali. Tako je trajalo malo manj kot en mesec, da smo dobili denar vrnjen. Vam priporočam, da pokličete. LP