Zapiranje s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Zapiranje s.p.
prav imate! nisem opazila prej, da imam napačen datum v datumu obračunskega obdobja. imam problem pri obračunskem obdobju. Namreč v februarju sem delala davčni obračun za mesec januar kot oceno , ki sem jo potrebovala za zmanjšanje akontacij davka iz dejavnosti. ta obračun sem tudi potem poslala na durs. sedaj pa nikakor ne morem odpreti novega davčnega obdobja od 1.1. do 30.9., ker mi javlja, da se novo obdobje delno pokriva že z obstoječim. tako, da verjetno ni drugega, kot, da stari obračun brišem ven;
Ja, brisati morate stari obračun.
Pri medletnem zapiranju s.p. in d.o.o. me zanima ali je potrebno in kako oddati bilanco stanja in izkaz posl.izida na AJPES?
Hvala
Hvala
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Kot prvi bo potebno o nameri obvestiti poslovne partnerje. Vse ostalo vam bo povedala vaša računovodknja. Napraviti bo pač potrebno poslovne in davčne izkaze. Ne pozabie na TRR.je, kdaj in kako jih zaprete vam bobo svetovali na vaši banki.
PS.: Jau pa vem da so na DURS.u sila prijazni. Res pa je, da ima včasih kateri (tidi jaz) slabši dan.
PS.: Jau pa vem da so na DURS.u sila prijazni. Res pa je, da ima včasih kateri (tidi jaz) slabši dan.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Ja, le da (vsaj lani je tako še bilo) ni potrebno plačati nadomestila javne objave in pa tudi oddaja se v papirni obliki ne preko ajpesovega internetnega portala (mislim da je še vedno tako).grah napisal/-a:Pri medletnem zapiranju s.p. in d.o.o. me zanima ali je potrebno in kako oddati bilanco stanja in izkaz posl.izida na AJPES?
Hvala
Hvala na prijaznosti. Imamo že vse informacije in jih posredujemo naprej - mogoče pridejo komu prav: Za s.p. se na AJPES odda Bilanca stanja in Izk.posl.izida v papirni obliki. Za d.o.o. isto + izpolni se še obr.Podatki iz bilan.dobička/izgube. Obrazci so v excelu na razpolago na internetnih straneh AJPES-a.
Vprašali smo pa še naslednje,če bo rabil slučajno kdo pri svojem delu: V primeru smrti s.p. pa je potrebno za izbris iz PRS počakati do pravnomočne zapuščinske odločbe. Takrat morajo dediči napisati izjavo, da ne bodo nadaljevali z dejavnostjo in priložiti kopijo zapuščinske odločbe. Na podlagi le-teh podatkov se podjetnik izbriše iz PRS.
Vprašali smo pa še naslednje,če bo rabil slučajno kdo pri svojem delu: V primeru smrti s.p. pa je potrebno za izbris iz PRS počakati do pravnomočne zapuščinske odločbe. Takrat morajo dediči napisati izjavo, da ne bodo nadaljevali z dejavnostjo in priložiti kopijo zapuščinske odločbe. Na podlagi le-teh podatkov se podjetnik izbriše iz PRS.