drobni inventar - rač. usmeritve

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
margi
Nov član
Nov član

drobni inventar - rač. usmeritve

Odgovor Napisal/-a margi »

Pozdravljeni.

do sedaj sem drobni inventar z vrednostjo do 500 eur knjižila med osnovna sredstva. Kdaj lahko spremenim računovodske usmeritve, da bi ta drobni inventar knjižila med stroške? Je potrebno narediti še kaj? Ali se v tem primeru med stroške poknjiži tudi DI do 500 eur iz preteklih let, ki še ni amortiziran (za nazaj)?

Hvala
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: drobni inventar - rač. usmeritve

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Sprememba računovodske usmeritve ima učinak za napre, mora biti tehdtno premišljena, kajti ne spreminja se jo prepogostol (to verjetno veste). Spremembo računovodske usmeritve sprejmete na osnovi tehtnih ralogov konec leta, učinkujejo pa v naslednjih obdobjih.

A bi od sedaj naprej osnovna sredstva smatrali kot material, v razredu 3?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
margi
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a margi »

Kar nekaj let smo poslovali z zelo malo osnovnini sredstvi. DI z dobo uporabnosti nad 1 leto sem knjižila med OS in amortizirala, ampak gre za res majhne vrednosti tega DI- pod 100 eur. Letos smo nabavili dva večja stroja, amorizacije bo dovolj. Ne zdi se mi več smiselno amortizirati vsak tak DI z zelo majhno vrednostjo.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Kot ste posredoma tudi sami ugotovili, je vrednost 500 € relativna, odvisna je od ostalih vrednosti vaših osnovnih sredstev. To je le možnost, ki jo ponujajo standarrdi in davčna zakonodaja. Odločitev je vaša.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori