Redno sem se zaposlil

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
arbenowskee
Novinec
Novinec

Redno sem se zaposlil

Odgovor Napisal/-a arbenowskee »

Do sedaj sem bil samozaposlen (edini nacin, da sem imel sluzbo). Sedaj pa sem nasel sluzbo, kjer so me vzelo v redno delovno razmerje. Potrebujejo ER-28, potrdilo o delovni dobi, potrdilo po koriscenem dopustu in prejetem regresu.

Malo sem se pozanimal in izvedel da si potrdilo o koriscenem dopustu in izplacanem regresu enostavno sam napisem. Stric Google mi je tudi povedal da se je na obrazec ER-28 vpisovalo bruto place in da ne obstaja vec. V tem primeru moram zagotoviti podatke o placanih prispevkih? V kaksni obliki? Tudi te podatke sam vpisem, ali potrebujem stempelj kaksnega urada? Potrdilo o delovni dobi pa dobim na ZPIZ?

Najlepsa hvala za odgovore.
mali007
Računovodja
Računovodja

Re: Redno sem se zaposlil

Odgovor Napisal/-a mali007 »

Kot samozaposleni niste imeli regresa niti nimate "koriščenja dopusta".

delovna doba - ZPIZ
potrdilo o plačanih prispevkih - DURS
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Ne potrebujete potrdila o plačanih prispevkih, pač pa potrdilo o dohodku, ki ste ga dosegli v preteklem letu - predlagam, da date kopijo dohodninske odločbe.
arbenowskee
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a arbenowskee »

adut napisal/-a:Ne potrebujete potrdila o plačanih prispevkih, pač pa potrdilo o dohodku, ki ste ga dosegli v preteklem letu - predlagam, da date kopijo dohodninske odločbe.
sem tudi sam pomislil na to, vendar potem se vedno manjkajo podatki za letosnje leto. sem klical na DURS in so mi rekli naj posljem mail in mi bodo potrdilo poslali po posti. posebaj so me opozorili da to ni potrdilo o placanih prispevkih :)

najlepsa hvala za pomoc!
Odgovori