Pozdravljeni,
imam težave s prilogo 6 v programu Silvester Fineus - morala bi popraviti pokrivanje davčne izgube, ampak mi javlja napako. Gre pa za sledeči problem. Zasebnik je imel v letu 2008 izgubo (5455,27eur), v letu 2009 pa je pokrival (ca.1189,12eur), v letu 2010 pa je imel ponovno izgubo(5620,61eur). Izpolnila sem prilogo 6 tako
davčno obdobje stolpec 2 , 5 pokrivanje davčne izgube, stolpec 6
n-2 2008 5455,27eur, 1189,12eur, 4266,15eur
n-1 2009 0,00eur, 0,00eur, 0,00eur
n 2010 5620,61eur, 5620,61eur
Skupaj 11075,88eur, 1189,12eur, 9886,76eur
Če izpolnim tako mi javi napako (za obračun 2010):
Obračun polje 16 vrednost polja mora biti pozitivna (osnova za dohodnino mi vrže ven -1189,12)
Obračun polje 15 vrednost v polju 15 ne sme biri večjo od vrednosti v polju 13 (davčna osnova-kako če je bila ponovno izguba)
Če v stolpec 15.2 osnovnega obrazca ne vpišem 1189,12, mi pa javi da priloga 6 polje skupaj 5 skupni znesek pokrivanje davčne izgube (kolona 5) mora biti enak polju 15.2 na osnovnem obrazcu.
Če nikjer ne vpišem pokrivanja za 2008 je narobe in mi davčna pošilja dopise, da je treba popravit.
Če karkoli vpišem v obdobje 2009 (ko ni bilo izgube) mi pa javi še več napak.
Kaj naj naredim, kaj sem spregledala, prosim za pomoč!
Hvala.
Prosim za pomoč, težave s prilogo 6 - Silvester Fineus
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: Prosim za pomoč, težave s prilogo 6 - Silvester Fineus
Vnesite le izgubo, ki še obstaja. Torej, za leto 2008 le preostanek, saj ste verjetno v letu, ko jo je upošteval to poročali. Program preverja podatke iz glavnega obrazca in "zelo razumljivo" (no ja), kaj ga moti.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Najlepša hvala Mirko. Bom poskušala tako oddat, logično je in dejansko je pravilno tako kot ste napisali, vendar pa moram objasnit kontrolorju Dursa in upam samo, da ne bo kompliciral in bo sprejel takšno rešitev.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Kontrolorjii sedaj malce pregledujejo in nas pobarajo, če kaj ne štima. To je nekaj popolnoma vsakdanjega, saj kdor dela, da greši in nihče vsega ne zna. Preverite še lansko prilogo in izhajajte iz nje. Najprej se zmanjša podatek iz najstarejšega obdobja, seveda vuamete končni podatek preteklega obdobja. Sicer bi bilo kar "fajn"m da se nabrana izguba ne bi zmanjševala, a ne?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Bom poročala, kako bom uredila. Saj je pravilno, da kontrolirajo, sicer v mojem primeru še sam kontrolor ni točno vedel, kaj bi se dalo nardit in kako bi se dalo nardit, da bi "štimalo" in da ne bi javljalo napake - so pa na DURSU v Mariboru izjemno prijazni kontrolorji za zasebnike in se z njimi res da sodelovat. Kar se pa tiče izgube, sem bolj zato, da se izguba zmanjšuje, kot pa da se povečuje ali pa da ostaja. Rajši majhen dobiček, kot izguba. Ampak to je samo moje mišljenje.