Prevoz Švica

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
zirafa
Nov član
Nov član

Prevoz Švica

Odgovor Napisal/-a zirafa »

Pozdravljeni, prosim za pomoč.

Blago smo izvozili v Švico. Švicarski prevoznik je za nas opravil prevoz blaga od enega švicarskega naročnika do drugega. Prejeli smo račun za prevoz po Švici z obračunanim švicarskim davkom - pa me zanima, če je to prav (da je obračunan davek). Takega primera še nisem imela, pa sem malo v dvomih.

Hvala za pomoč in odgovor. Lep dan vsem, Z.
zirafa
Nov član
Nov član

Re: Prevoz Švica

Odgovor Napisal/-a zirafa »

Zanima me samo če je prevoznikova faktura v redu z davkom? Prosim!
čebelica maja
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a čebelica maja »

Glede na to, da je Švicar zaračunal ddv, pomeni, da ga bo v Švici tudi plačal in je stvar rešena. Ker je ta storitev obdavčena že v Švici, pa vi kot prejemniki te fakture ne boste še enkrat zavajali v davčne evidence, ker bi šlo v tem primeru za podvajanje obdavčevanja. To je moje mnenje.
Lp
dacer
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a dacer »

Švicar vam je zaračunal DDV, saj gre verjetno za prevoz ki ni povezan z uvozom(v Švici).
Po ZDDV-1 so storitve obdavčljive po sedežu naročnika (predvidevam, da ste davčni zavezanec), torej v vašem primeru v Sloveniji. V kolikor ni po ZDDV-1 za ta prevoz predvidena oprostitev, morate narediti samoobdavčitev.
Glede na to, da ima Slovenija vspostavljeno vzajemnost na področju DDV tudi z Švico, lahko (če ste upravičeni) zahtevate vračilo od CH davčnega organa.

lp
Odgovori