Prosim, če mi poveste, kako se se bo v letu 2005 obračunaval
avtorski honorar. (po starem 40% normiranh stroškov, 60% davčna
osnova in 25 % davek po odbitku.)
Avtorski honorar (53 Člen zak.o doh.)
Moderator: Mirko Zbačnik
Za določene honorarje (samostojni kulturni delavci..) bo veljal višji znesek normiranih stroškov kot le 10%.
Še vedno pa se ne strinjam da velja to za vsa izplačila po 1.1.2005. Za avtorski honorar bi morda to še šlo, razen seveda če je bilo delo opravljeno v letu 2004 in je izplačilo zaradi ne vem kakšnih razlogov izplačano v letu 2005.
Še vedno pa se ne strinjam da velja to za vsa izplačila po 1.1.2005. Za avtorski honorar bi morda to še šlo, razen seveda če je bilo delo opravljeno v letu 2004 in je izplačilo zaradi ne vem kakšnih razlogov izplačano v letu 2005.
Po kaki logiki oz. predpisu bi se honorarji za opravljena dela v l. 2004 in izplačani v l. 2005 obračunavali po starem (se pravi s 40% normiranimi stroški)?
Po mojem gre izključno za to, kdaj je honorar izplačan, saj bo šel v dohodnino za l. 2005. Torej se pridružujem mnenju Tankre - Katrijn pa me bo morala prepričati glede njene trditve...
Še kdo na to temo???
opas
Po mojem gre izključno za to, kdaj je honorar izplačan, saj bo šel v dohodnino za l. 2005. Torej se pridružujem mnenju Tankre - Katrijn pa me bo morala prepričati glede njene trditve...
Še kdo na to temo???
opas