Izvršba na plačo
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Izvršba na plačo
Prepisujem iz sklepa: "Zarubiti si sme do 2/3 plače, pokojnine, nadomestila plače, odškodnine iz naslova izgube ali zmanjšanja delovne sposobnosti, prejemkov iz naslova začasne brezposelnosti ter plačila za delo, obsojencev v kazenskih zavodih, vendar tako, da dolžniku ostane najmaj znesek v višini minimalne plače, zmanjšane za plačilo davkov in obveznih prispevkov za socialno varnost ..."
Iz tega ni razvidno, da mu lahko zarubim še prevoz ali prehrano.
Kaj mu naj pa zarubim, če že tako prejema minimalca?
Še bolj je problematično del, kjer govori o preživljanju ostalih družinskih članov.
Iz tega ni razvidno, da mu lahko zarubim še prevoz ali prehrano.
Kaj mu naj pa zarubim, če že tako prejema minimalca?
Še bolj je problematično del, kjer govori o preživljanju ostalih družinskih članov.
Sklep je jasen: izvršba na plačo (kaj je plača pa se ve) in ne na denarne prejemke (kjer so vključena tudi povračila stroškov in drugi prejemki kot so: regres za letni dopust, jubilejna...)
Ker pa že tako prejema minimalno plačo, nobena od teh izvršb ni izvršljiva. Obvestite vse, ki so začeli z izvršbami, da nimate osnove za upoštevanje. V nadaljevanju se sicer lahko zgodi, da bodo izvršbo razširili na denarne prejemke.
lp
Ker pa že tako prejema minimalno plačo, nobena od teh izvršb ni izvršljiva. Obvestite vse, ki so začeli z izvršbami, da nimate osnove za upoštevanje. V nadaljevanju se sicer lahko zgodi, da bodo izvršbo razširili na denarne prejemke.
lp
Mene pa zdaj bega naslednje
: če ima delavec minimalno bruto plačo , mi pride neto 558 eur .
Ker pa ima ta mesec neplačan dopust, mi pri vnosu bruto min. plače pride neto 499 eur.
Kateri neto mu naj upoštevam, da vem preostanek rubit za sodišče?
Hvala!
Ker pa ima ta mesec neplačan dopust, mi pri vnosu bruto min. plače pride neto 499 eur.
Kateri neto mu naj upoštevam, da vem preostanek rubit za sodišče?
Hvala!
LP
Ma, jaz mu bom upoštevala kar neto 558, da dobi izplačano vsaj minimalno neto plačo.
Je pa ja veseli december....
Ostaneta mi še dva obroka v naslednjih dveh mesecih in bodo poplačani. Upam, da s tem ne bom kršila kakih pravil...?
Je pa ja veseli december....
Ostaneta mi še dva obroka v naslednjih dveh mesecih in bodo poplačani. Upam, da s tem ne bom kršila kakih pravil...?
LP
Mene pa nekaj drugega zanima, stranka ima izvržbo kot fizična oseba, samo so mu blokirali tudi račun od s.p. Koliko se lahko pa z računa od s.p. trga?
A res
potem je spet najboljše da si zaposlen nekje in da dobivaš vsaj minimalno plačo
A tudi za prispevke ti ne pustijo?
Imela sem tak primer, da so zarubili vse do zadnjega centa in sedeli na računu dokler niso dobili vsega poplačano.
Tudi z moje strani... Garantiram da vzamejo vse!
Nikjer ne najdem kje sem brala, da ni možno delati izvržbe na prehrano in prevoz, v kolikor je to z novimi UPN kodami to jasno napisano?
ali pa še vedno velja to, da ne glede na vse, če je izvržba na vse prejemke zaposlenega, tudi to poberejo ne glede na to ali so nakazila označena tako ali drugače, je pomembno kakšen je sklep izvržbe: na vse prejemke ali samo na plačo?
ali pa še vedno velja to, da ne glede na vse, če je izvržba na vse prejemke zaposlenega, tudi to poberejo ne glede na to ali so nakazila označena tako ali drugače, je pomembno kakšen je sklep izvržbe: na vse prejemke ali samo na plačo?