Priznana obrestna mera

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Anela
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Priznana obrestna mera

Odgovor Napisal/-a Anela »

Ko sem brala ZDDPO, sem si pač predstavljala (po kmečko, priznam) da bo minister določil obrestno mero, ki se prizanava za povezane osebe, v višini xx%. Ste videli Pravilnik o priznani obrestni meri (Ur.list 130)? LETNA OBRESTNA MERA SEKUNDARNEGA TRGA ZAKLADNIH MENIC oz. OBRESTNA MERA SEKUNDARNEGA TRGA DRŽAVNIH OBVEZNIC (če gre za posojila nad enim letom). Sicer jih bodo objavljali: vsak tretji delovni dan v mesecu....
Zanima pa me nekaj drugega. Zdaj smo imeli pogodbe za posojila z drugačnimi obr.merami. Kaj boste storili? Vračali oz. poplačali stare kredite in vzeli (nakazali) nove ali boste to uredili samo z aneksi k pogodbi (kjer se bo spremenil člen, ki določa obrestno mero)?[?]
Prosim za mnenja.
LP

Anela
suzana1
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a suzana1 »

Mi smo vedno delali anex in upoštevali obr. mero na dan sklenitve anexa, ker bi bilo isto, če bi posojilo vrnili in sklenili novo pogodbo.

lp
suzana1
Začetnik
Začetnik

Anela, ali misliš, da bomo morali čakati na podatek o tej obrestni meri do 1.1.2005?

Pregledala sem vse spletne strani Ministrstva in DU, pa podatkov še ni. No, tudi pravilnik velja s 1.1.05.

lp
erin
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a erin »

Ker nisem imela še opravka s tem, zdaj pa bi nujno rabila to informacijo, me zanima kje lahko dobim podatek za priznano obr.mero, ki je veljala do zdej.
suzana1
Začetnik
Začetnik

Podatki se dobijo na straneh Banke Slovenije www.bsi.si/html/denarni_trg/povp_obr_medban.asp

to so povprečen obrestne mere na medbančnem trgu

lp
Anela
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Anela »

Ne vem, če bomo 1.1.2005 že vedeli, koliko bo obrestna mera. V Pravilniku piše, da jo bodo objabljali vsak 3. delovni dan v mesecu - to bo 5.1.2005.

Anela
Odgovori