Kazen delavcu z minimalno plačo

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
valcy
Novinec
Novinec

Kazen delavcu z minimalno plačo

Odgovor Napisal/-a valcy »

Pozdravljeni,

zanima me, ali lahko delavcu, ki prejema minimalno plačo, odtegnem kazen? Kazen je na ravni podjetja in sicer za nastalo škodo.

Hvala za odgovor,

Valcy
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Re: Kazen delavcu z minimalno plačo

Odgovor Napisal/-a MG »

V nobenem primeru ne smete odtegniti nobenih terjatev podjeta nikomur. S plačo ne smete kompenzirati nobenih terjatev podjetja brez, da se delavec s tem izrecno in pisno strinja. Pa ni važno ali je minimalna plača ali pa je plača 10.000 €.
MajaRade
Novinec
Novinec

KAZEN DELAVCU (ODBITEK OD PLAČE)

Odgovor Napisal/-a MajaRade »

Pozdravljeni,
mene samo zanima, če bi mi lahko odgovorili na vprašanje, ali sme delodajalec dati zaposlenemu ali študentu, ki dela v določenem podjetju v primeru neupoštevanju navodil denarno kazen? Ker namreč jaz sem študentka in delam v klicnem centru in imamo obvezne sestavine dialoga z strankami in če se ne vpraša stranko določenega vprašanja, kar podjetje zahteva se nas kaznuje v obliki kazni na plačo.
Namreč ta je v mesecu decembru (plača za november) znašala 180€.
V pričakovanju Vašega odgovora Vas lepo pozdravljam.
luca13
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a luca13 »

Pozdravljeni.
Predstavlja to obliko izkoriščanja študentov za skoraj brezplačno delo.
Mislim, da ne morete nič narediti. Nikjer ni zapisano, koliko znaša vaša postavka, koliko ur ste opravili mesečno in koliko plačila boste za to dobili. Je sploh kje zapisano, da se vas denarno kaznuje za nevprašano?

Pri zaposlenemu to nebi smeli izvajati, lažje pa se je spraviti na študenta.

Gre pa za veliko nesramnost!

LP
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Verjetno bo potrebno najprej speljati disciplinski postopek, ali karkoli, da mu kriivdo dokažete.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
MajaRade
Novinec
Novinec

Kazen na plači (odbitek)

Odgovor Napisal/-a MajaRade »

Ja sej ravno tzo je ta problem, da v tem podjetju imamo tudi študentje na koncu meseca kot plačilno listo, na kateri piše koliko ur smo oddelali in koliko kazni smo imeli pri tej plači, koliko je znašala naša mesečna plača in koliko je znašala naša povprečna urna postavka, nevemo pa kaj narediti, ker nobeden si ne upa nič, vsi bi želeli obdržati delo, ampak tako je nemogoče, zato sem se jaz odločila malo poizvedeti o tem. Problem je tudi ta, da delavci, ki so pa zaposleni imajo tudi kazni je pa le razlika ta, da njim na pravi plačilni listi ne piše da so to kazni, k,er jim odbijejo znesek kazni od zaslužene nagrade.
Res bi vas prosila, da mi pomagate, če le kako lahko.
Hvala in lep dan želim.
Odgovori