dohodnina
Moderator: Mirko Zbačnik
dohodnina
Lani so bili na edavkih kontrolni podatki za dohodnino, da si lahko kot pravna oseba preveril podatke po posameznih zaposlenih, da je vse usklajeno. Mogoče kaj veste o tem, kdaj bo to letos na razpologo.
Hvala in lep dan!
Hvala in lep dan!
Re: dohodnina
Se to nanaša na Irek-21?
Ne irek-21 je, da lahko fizična oseba preveri svoje plačane prispevke pri delodajalcu. Mene pa zanima kot pravno osebo. Lansko leto je davčna na podlagi naših danih rekov pripravila njihove podatke za vsakega zaposlenega. Mi kot pravna oseba pa smo morali to preveriti ali je ok. Sicer se je to dogajalo po 19. januarjem. Mogoče sem prehitra.
Je bilo lani kje objavljeno na e-davkih?
p.s. Kako pa lahko izveš če so bili vsi prispevki plačani? Lahko tudi kot fizična oseba preko e-davkov?
In še do kdaj če še je potrebno ,da vsi delavci dobijo obvestilo o dohodnini, plačanih prispevkih-..? Je to še 31.1. tekočega leta za prejšnje leto?
Najboljše pa je da se ponovno obrnete na davčno izpostavo in boste s prve roke izvedeli.
lep dan
p.s. Kako pa lahko izveš če so bili vsi prispevki plačani? Lahko tudi kot fizična oseba preko e-davkov?
In še do kdaj če še je potrebno ,da vsi delavci dobijo obvestilo o dohodnini, plačanih prispevkih-..? Je to še 31.1. tekočega leta za prejšnje leto?
Najboljše pa je da se ponovno obrnete na davčno izpostavo in boste s prve roke izvedeli.
lep dan
Zadnjič spremenil anka, dne 04 Jan 2012, 12:50, skupaj popravljeno 1 krat.
Na ministrstvo za finance je bilo objavljeno sporočilo dne 19.01.2011, objavljeni podatki pa so bili na edavkih.
Kot fizična oseba lahko kadarkoli preverjaš ali so vsi prispevki poravnani, samo digitalno potrdilo rabiš in lahko kontroliraš.
http://edavki.durs.si/OpenPortal/Pages/ ... spx?id=465anka napisal/-a: p.s. Kako pa lahko izveš če so bili vsi prispevki plačani? Lahko tudi kot fizična oseba preko e-davkov?
Od včeraj je na edavkih možen Vpogled v podatke za odmero dohodnine 2011 (KP-vpogled) za izplačevalce dohodkov, kjer lahko izplačevalci preverimo, ali štimajo podatki na davčni z našimi povzetki dohodkov, izplačanih v obdobju od 1.1.2011 do 31. 12. 2011. Jaz sem že preverila in mi štima.
Lp
Lp
Zdaj pa so te podatke umaknili - do kdaj? Tam je sicer datum veljavnosti umika teh vpogledov do 24.1.2012 00:00 .Na e-davkih jih še danes ni.
A to je posebna rubrika pod Vpogledi (tam kot je kartica zavezanca)?
A to je posebna rubrika pod Vpogledi (tam kot je kartica zavezanca)?
LP