Konti ddv
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Konti ddv
Jst mislim da se plačila/vračila zapira,ostane odprta samo obveznost ali terjatev za mesec december,ki se prenese v otv.naslednjega leta.
Zadnjič spremenil neja5, dne 05 Jan 2012, 10:19, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Odprte so tudi terjatve od računov preteklega leta, prejetih v letošnjem letu.
Nekaj popolnoma drugega (bolj "zmedenega") je pri obračunu DDV po plačani realizaciji.
Nekaj popolnoma drugega (bolj "zmedenega") je pri obračunu DDV po plačani realizaciji.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Hvala, samo zanimalo me je če lahko medsebojno zapreš.
lep dan
lep dan
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Saj dejansko se nekako medsebojno zapirajo.... nekako.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

kako je pa z razlikami ki nastanejo zaradi zaokroževanja? Recimo, obveznost ddv 88,54 €, plačilo 89 €. zaprem ko je plačilo, ostane mi na kontu obveznost 0,46€- kam to poknjižim me dodhodke? Ali obratno, ko je obveznost 88,20 in plačamo 88,00, mi ostane 0,20 €- knjižim med prihodke?
Med izredne odhodke ali prihodke.
Najdla na forumu.
Prilepim.
Napisal/-a slovan » 14 mar 2009, 21:25
759 in 789 so ostali odhodki in ostali prihodki - kamor lahko prenesete izravnave, ki izvirajo iz zaokroževanja zneskov DDV-ja (obveznost in plačilo) in pa tudi druge izravnave.
Skupini 74 in 77 sta namenjeni finančnim odhodkom in finančnim prihodkom, kar pa zaokroževanja oziroma izravnave prav gotovo niso.
Prilepim.
Napisal/-a slovan » 14 mar 2009, 21:25
759 in 789 so ostali odhodki in ostali prihodki - kamor lahko prenesete izravnave, ki izvirajo iz zaokroževanja zneskov DDV-ja (obveznost in plačilo) in pa tudi druge izravnave.
Skupini 74 in 77 sta namenjeni finančnim odhodkom in finančnim prihodkom, kar pa zaokroževanja oziroma izravnave prav gotovo niso.
Ali se mora knjižiti ko zapiraš konte ddv tudi na konte 1607 in 2607 ali lahko direktno na obveznosti ali terjatve?
Pozdravljeni.
Zdi se mi bolj pregledno, če se knjiži tudi na 1607 in 2607 ..
Lp
Zdi se mi bolj pregledno, če se knjiži tudi na 1607 in 2607 ..
Lp