Spoštovani
Zanima me na kater konto se pravilno knjiži:
1) prihodki, ki jih samostojni podjetnik dobiva ker je polovično upokojen (zpiz)
2) prihodki, ki jih samostojni podjetnik dobi zaradi nege ali bolniške nad 30 dni
Hvala
Kam pravilno knjižiti
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Kam pravilno knjižiti
Oba odgovora sta- nikamor.
Gre za prihodke njega kot fizične osebe in je knjižnje preko s.p- ja brezpredmetno, ker ne gre za prihodke iz opravljanja dejavnosti.
Gre za prihodke njega kot fizične osebe in je knjižnje preko s.p- ja brezpredmetno, ker ne gre za prihodke iz opravljanja dejavnosti.
Kaj res?
Se pravi, če samostojna podjetnica vzame bolniško za nego otroka in ji zavod refundira izodtanek dohodka za manjkakoče dni in ji to nakaže na njen poslovni trr to knjižim na 9200??
Hvala
Se pravi, če samostojna podjetnica vzame bolniško za nego otroka in ji zavod refundira izodtanek dohodka za manjkakoče dni in ji to nakaže na njen poslovni trr to knjižim na 9200??
Hvala
Ne, ZZZS ji nakaže na njen privat TRR ( oziroma bi ji moral če je dala pravilen TRR )
Ob obračunu prispevkov za te dni s.p. ne plača prispevkov. ZZZS pa podjetnici nakaže neto znesek refundacije oz povračila.
Ob obračunu prispevkov za te dni s.p. ne plača prispevkov. ZZZS pa podjetnici nakaže neto znesek refundacije oz povračila.
Hvala
Pa sem bila prepričana da je to prihodek podjetja
Pa sem bila prepričana da je to prihodek podjetja
Če bi šlo za d.o.o., je vaše prepričanje bližje resnici ampak še vedno en gre za dohodek podjetja ampak se samo preknjiži preko terjatev( izplačano nadomestilo ne gre v strošek ampaks e knjiži na terjatve do ZZZS, ki se potem s plačilom zaprejo )