Pozdravljeni,
odpravljam se na službeno potovanje na drugi konec Slovenije. Ker je praktično edina normalna pot po avtocesti, me zanima, če bo nakup vinjete davčno priznan strošek? Avto namreč ni pisan na firmo - s.p.
Lahko račun od vinjete priložim k potnemu nalogu?
Lahko sedaj kupim letno vinjeto, ker se bo taka in podobna pot še ponovila, pa se mi ne splača kupovati vsakič tedenske?
Lahko odbijam ddv?
Že vnaprej hvala za odgovore! Srečno in uspešno 2012!
vinjeta
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: vinjeta
Kupite lahko vinjeto na firmo oz. date račun v stroške in sicer 1 letno vinjeto na zaposlenega, ki je vsaj 1 x opravil službeno pot s svojim avtomobilom. ( obstaja tudi razlaga DURS-a na to temo ampak je starješega datuma pa se mi je ne ljubi sikati )
Ne morete pa odbijati DDV-ja, ker se DDV ne odbimja od ničesar kar je povazano s službenimi potmi.
Ne morete pa odbijati DDV-ja, ker se DDV ne odbimja od ničesar kar je povazano s službenimi potmi.
saj se pri nakupu letne vinjete 95€ sploh ne obračunava DDV-ja...
[quote="grapar"]saj se pri nakupu letne vinjete 95€ sploh ne obračunava DDV-ja...[/quote]
Seveda se obračuna DDV na vinjeto. Dobro poglej odrezek od vinjete. Tam točno piše, da je DDV vključen v ceni. Poleg tega cestnine niso oproščene DDV in vinjeta je cestnina.
Ni pa ta DDV v nobenem primeru odbiten za firmo.
Seveda se obračuna DDV na vinjeto. Dobro poglej odrezek od vinjete. Tam točno piše, da je DDV vključen v ceni. Poleg tega cestnine niso oproščene DDV in vinjeta je cestnina.
Domnevam, da so primeri, ko je odbiten (taksi...) lpMG napisal/-a:grapar napisal/-a:saj se pri nakupu letne vinjete 95€ sploh ne obračunava DDV-ja...