PAVŠALNO NADOMESTILO

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
MAR73
Začetnik
Začetnik

PAVŠALNO NADOMESTILO

Odgovor Napisal/-a MAR73 »

Pozdravljeni.
V Pravilniku o izvajanju zak. DDV je napisano, da po novem, upravičencem ne bo potrebno predlagati dovoljenja o pravici do pavšalnega nadomestila DDV. In da bo kupec moral sam preveriti, če je prodajalec upravičen do nadomestila, na seznamu upravičencev, ki imajo dovoljenje za uveljavljanje pravice do pavšalnega nadomestila, v e-davkih. Ta pravilnik naj bi veljal že s 1.1. 2012.
Jaz pa v e-davkih zaman iščem ta seznam. Ali mi kdo pomaga, kje je ta senam, če že je. Ali sem v zmoti in to določilo velja s 1.7. 2012?
Tudi obrazec DDV-OPN(obračun pavšalnega nadomestila do 31.01. za preteklo leto) naj bi se vlagal samo še v e-davkih, pa ga tudi ne najdem!
Prosim za pomoč :?
Hvala!
MAR73
Začetnik
Začetnik

Re: PAVŠALNO NADOMESTILO

Kaj se res s tem nihče ne ukvarja?
Še enkrat lepo prosim zas pomoč.
Hvala.
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Seznam bo na razpolago po 01.07. 2012.
Za obrazec pa počakajte da bodo na e-davkih pripravili program.

lp
MAR73
Začetnik
Začetnik

Ga. Slovan, ali kdo drug. Lepo prosim za pomoč.
Kdaj kmet postane zavezanec za DDV?
Na Durs-ovi spletni strani piše, da je davčni zavezanec identif. za namene DDV, če izpolni vsaj enega izmed pogojev, med drugim tudi(citiram)
 davčni zavezanec, predstavnik gospodinjstva, ki dobavlja blago in storitve v okviru osnovne kmetijske in osnovne gozdarske dejavnosti, kot jo določajo predpisi o dohodnini, od višine 7.500 evrov skupnega dohodka te dejavnosti v okviru kmečkega gospodinjstva za zadnje koledarsko leto (davčni organ mu izda identifikacijsko številko za DDV po uradni dolžnosti),

Kako pa Durs- ugotovi znesek dohodka? A to pomeni višina katastrskega dohodka + znesek subvencij, ali samo katastrski dohodek?
Kmet me sprašuje, ker še ni dobil dovoljenja za uveljavljanje pavšala, pa sem posumila, da je mogoče presegel prag. Kdaj pa ga Durs običajno obvesti(po uradni dolžnosti)? Na začetku leta, ali tudi med letom.
Hvala in lep dan.
@ROSANA
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a @ROSANA »

Pozdravljeni
Mogoče kdo ve, če je v e-davkih že pripravljen program za preverjanje imetnikov dovoljenja za uveljavljanje pravice do pavšalnega nadomestila. In če je, kje se le ta nahaja. Po 1.7.2012 bi moral biti, a jaz ga ne najdem :?
Hvala za pomoč.
Lepo prosim...
vesnak
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a vesnak »

mene pa zanima pri izpolnjevanju obračuna pavšalnega nadomestila za leto 2012:

ali je potrebno poročati o plačanih računih ali o obračunanih računih?

namreč v decembru smo imeli kar nekaj prodaj kupcem, vendar nam še le teh niso plačali. račune s strani kupcev smo že prejeli.

logično mi je, da se poroča o vseh izdanih računih, ki smo jih prejeli v lanskem letu - to je o vsem kar smo prodali in ne glede na to,da še nismo dobili plačano.
matkeg
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a matkeg »

Sam bi vprašal kako bi oddal vlogo za pavšalno nadomestilo za očeta, preko svojeg digitalnega potrdil edavki, obrazec je DDV-VlgPN, če je kdo to že delal me zanima kaj moraš narediti, da sem sam kot pooblaščenec in ne kot predstavnik gospodinjstva?
Matjaž
@ROSANA
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a @ROSANA »

Če prav razumem. Vi imate digitalno potrdilo in ste registrirani v e-davkih, oče pa bi rad imel dovoljenje za uveljavljanje pavšalnega nadomestila.
Če je temu tako, potem si natisnete pooblastilo: obrazec za dodelitev in preklic zunanjih pooblastil v sistemu e-davki(na spletni strani e-davkov)
Izpolnete: oče, kot fizična oseba (pooblastitelj), pooblašča vas kot fizično osebo(pooblaščenec), da za njega oddate željene obrazce- označite katere in od kdaj. Oče se podipše, pošljete na krajevno pristojen davčni urad in v parih dneh ste pooblaščeni, da to urejate na e-davkih za očeta.
Predlagam, da označite tudi DDV-Opn obrazec(obračun pavšalnega nadomestila), ki ga morate enkrat letno predložit.
l.p.
matkeg
Nov član
Nov član

Hvala za info, sem že oddal pooblastilo.
Matjaž
matkeg
Nov član
Nov član

Spet se mi je malo zataknilo, sedaj sem prišel do vloge s pooblastilom očeta, spodaj vpišem sebe kot pooblaščenec, izpolnem A skupino, tukaj če pravilno razumem samo skeniram in dodam priloge in to je vse, ker ni nikjer za vpisovat posamezna nadomestila?!
Matjaž
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Prvič se srečujem s pavšalnim nadomestilom in potrebujem pomoč pri naslednjem: kmet pavšalist je v Italijo prodal seno, davčnemu nezavezancu. Se v tem primeru obračuna pavšal in če se ga, kako se poroča o tem?
Odgovori