KILOMETRINA/DNEVNICE

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
jonova
Začetnik
Začetnik
Kraj: JESENICE

KILOMETRINA/DNEVNICE

Odgovor Napisal/-a jonova »

Pozdravljeni:)

jaz pa nisem sigurna, ali se lahko dnevnice in kilometrina oz. stroški po potnem nalogu lahko izplačajo v gotovini nad mejnim zneskom 50 eur ; ti stroški so stroški storitev in ne stroški dela :) - rada bi kakšno mnenje oz potrditev, da se to lahko izplačuje v gotovini :)

hvala za mnenje in lp
jonova
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Re: KILOMETRINA/DNEVNICE

Odgovor Napisal/-a slovan »

Povračila stroškov spadajo med "dohodke iz zaposlitve-37.člen zakona o dohodnini", kar pomeni, da jih morate v celoti nakazati na TRR:

lp
jonova
Začetnik
Začetnik
Kraj: JESENICE

Odgovor Napisal/-a jonova »

Hvala Slovan, saj ko sem potem brala v iks-u 12, kjer so našteti nadomestila stroškov volilnim komisijam, prostovoljno delo v društvih,... se mi je kar zdelo, vendar mi je to tako "butasto", da kar nočem sprejeti :) lpj
jonova
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Ravno sem zasledil, da bo DURS na svojih spletnih straneh danes objavil podrobnejše pojasnilo glede plačevanja z gotovino. Torej, bodimo pozorni in upam, da bodo nedvoumna.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
vanjacrepinsek
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a vanjacrepinsek »

Imam vprašanje glede vinjete.
Lastnik d.o.o., ki ima sklenjeno pogodbo o poslovodenji si izplačuje kilometrino.
Ali mu lahko pri izplačilu kilometrine izplačamo tudi strošek nakupa letne vinjete?
Hvala.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Lahko, če je sredstva založil in mu to, ker presega "famoznih" 50 € nakažete na njegov TRR.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
vanjacrepinsek
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a vanjacrepinsek »

Hvala. Se pravi, da je tudi vinjeta priznan strošek in mu lahko izplačamo vse skupaj pri plači.
MatejaFR
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a MatejaFR »

Pozdravljeni.

Kaj pa če delavec kupi vinjeto z gotovino, ki presega 50 €? Mu podjetje lahko vrne na TRR? In je račun vinjete na podjetje?

Hvala in lp.
Mateja
Odgovori