DDV-ČIŠČENJE SNEGA

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
ELA
Računovodja
Računovodja

DDV-ČIŠČENJE SNEGA

Odgovor Napisal/-a ELA »

S.P.je sklenil z mestno krajevno skupnostjo pogodbo za čiščenje snega na javnih površinah.
Pri izstavitvi računov obračunava 8,5% DDV.
Vsega čiščenja pa ne opravlja sam, ampak je sklenil pogodbe s podizvajalci, sedaj pa smo v dvomih, ali podizvajalci obračunavajo 20% ali 8,5% DDV. Mi menimo, da morajo obračunavati 20% DDV, 8,5% DDV pa obračuna samo glavni izvajalec.

Hvala in LP!
ELA
adut
Super računovodja
Super računovodja

Re: DDV-ČIŠČENJE SNEGA

Odgovor Napisal/-a adut »

Na kakšni osnovi pa glavni obračuna 8,5% ddv?
Če gre tu za storitve javne higiene, ki spadajo pod nižjo stopnjo, potem menim, da vsi obračunajo 8,5% ddv.
ELA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a ELA »

Svetovalec za DDV mi je potrdil, da podizvajalci obračunavajo 20% DDV, ne glede na to, če čistijo javno površino, ker je 8,5% DDV samo takrat, če je naročnik občina, naročnik podizvajalcev pa je glavni izvajalec in oni niti ne vedo, da je to javna površina, oz. kdo je naročnik.

LP!
ELA
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

ELA napisal/-a:Svetovalec za DDV mi je potrdil, da podizvajalci obračunavajo 20% DDV, ne glede na to, če čistijo javno površino, ker je 8,5% DDV samo takrat, če je naročnik občina, naročnik podizvajalcev pa je glavni izvajalec in oni niti ne vedo, da je to javna površina, oz. kdo je naročnik.

LP!
meni se zdi ta odgovor malo čuden.... saj se vedno gleda, kaj se računa, ne komu se zaračuna.... jaz tudi mislim, da je v vsakem primeru 8,5%. Kako podizvajalec ne ve, da je javna površina, saj mu glavni izvajalec to pove?
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

meni se tudi zdi čudno ...
Odgovori