imam s.p. in maloprodajno trgovino z oblačili.
Oblačila kupujem v Italiji, pri veletrgovcih. Blago si izbereš, trgovec ti napiše račun brez ddv in na kraju samem moram plačati račun v gotovini, da lahko blago odpelješ.
Do sedaj sem kupoval tako, da so mi račune pisali do 500€, dva ali tri pri posameznem prodajalcu. Sedaj ko pa je do 50€, pa več ne vem kako naprej.
Ali imate kakšen predlog, .... rabim pomoč.
Hvala.
plačilo v gotovini - tujina EU
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: plačilo v gotovini - tujina EU
Tudi sama imam stranko ki je delala podobno. Na spodnjem linku je nekaj zapisano o plačevanju v tujini menim pa, da bo treba še kaj definirat. Upam, da vam bo kaj v pomoč, lp
http://www.ozs.si/Za%C4%8Dlane/Svetoval ... fault.aspx
http://www.ozs.si/Za%C4%8Dlane/Svetoval ... fault.aspx
Hvala, zelo uporabno.
Samo zadnji odstavek me je spravil ob živce: kot da niso vedeli, da je v pripravi ta sprememba!?
Zdaj vem, kaj delajo na zbornicah - nič!
Slovan nas je že v začetku novembra ali pa mogoče še prej pozvala k mnenjem o nameravani spremembi - predloge so na ministrstvu sprejemali do 14.11.2011, na obrtni zbornici pa niso bili seznanjeni z nameravano spremembo!?
Neverjetno!
Samo zadnji odstavek me je spravil ob živce: kot da niso vedeli, da je v pripravi ta sprememba!?
Zdaj vem, kaj delajo na zbornicah - nič!
Slovan nas je že v začetku novembra ali pa mogoče še prej pozvala k mnenjem o nameravani spremembi - predloge so na ministrstvu sprejemali do 14.11.2011, na obrtni zbornici pa niso bili seznanjeni z nameravano spremembo!?
Neverjetno!
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Na nacionalki sem slučajno ob gledanju TB Dnevnika spremljal članek o sprejetju te nvovosi z obrazložitvijo, da je bil predlog zakona objavljen in da nanj ni bilo pripomb.
Pa četudi bi bile pripombe zbornic, bi jih verjetno upoštevali tako, kot so jih ob sprejetju še bolj famoznega popravka obračuna DDV v marcu. Dosegli niso NIČ.
Pa četudi bi bile pripombe zbornic, bi jih verjetno upoštevali tako, kot so jih ob sprejetju še bolj famoznega popravka obračuna DDV v marcu. Dosegli niso NIČ.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

kako pa se obravnava, če recimo s.p. plača račun, ki glasi na podjetje, s položnico recimo na pošti? torej na pošto prinese denar, dobavitelj fizično ne prejme denarja, ampak dobi nakazilo na račun... ali je zadoščeno zakonu glede na to, da OZS pravi, da je negotovinsko plačilo, ko se plača iz enega TRR na drug TRR?
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Jaz razumem to kot negotovinsko plačilo. Mnogi podjtniki še nimajo urejenega elektronskega bančništva in razumljivo je, da gredo tja, kjer je ugodnejše.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

točno tako, in tudi ni za pričakovati, da bi ga vsi imeli, sploh če nima veliko računov ali če pač ni vešč tega.
Naty