osnovna sredstva

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
soro
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

osnovna sredstva

Odgovor Napisal/-a soro »

Pozdravljeni,

zanima me vaša mnenja, namreč kako se izloča neka osnovna sredstva, ki je bilo zamortizirano (vrednost je 0). Razumem da se lahko nekateri stvari še uporabljajo čeprav je vrednosti 0, tudi razumem če se odločim stroj prodajati, da gre celoten znesek med izredne prihodke. Ali se to da narediti, da se stroj izloči in potem proda? (pri s.p. - denar na roko??)[:D]

Upam, da me razumete kaj želim vprašati, namreč človek ni nor da bi si prikazal prihodke če mu ravno ni treba[:p]
lep pozdrav,
sonja
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Vsak nasvet bi bil nekako napotek k davčnim goljufijam, zato je tudi odgovor na vaše vprašanje lahko težaven. Lahko bi forum kdo obtožil k "nečednim" poslom.

Ob inventuri ali kakorkoli ugotovite, da je stroj nefunkcionalen in ga odpišete in izloćite iz uporabe in vržete na odpad. Lahko pa ga še vedno prodaste kot surovino po nizki ceni. Seveda morate ugotovitve podkrepiti z zapisnikom.

Mirko
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gradbeništvo »

Sonja ne razmišljate noro ali napačno, el da je to dejansko goljufija kot je zapisal Mirko. Jaz bi naredila:???:.......:D

Lidija
soro
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a soro »

Pozdravljeni,

havla obema za odgovor! Morda sem vprašanje res tako postavila, da bi marsikomu :D...

Včeraj smo se pogovarjali o osnovnih sredstvih in sem sama tudi trdila, da se OS izloča, vendar nisem vedela ali je potrebno kakšen zapisnik narediti. Zanima me namreč to, ali se pri s.p.-ju (pri oddajanju obrazcev) vpišejo še vedno tista OS, ki so odpisana ali se to da izpustiti iz seznama? Nekje sem zasledila, da je potrebno vsa OS vpisati v tisti seznam. Sama sem mnenje, da se tista OS ne vpisujejo, ki so dejanska izločena.

Lep sobotni dan vam želim,
sonja
Odgovori