Pozdravljeni,
pravkar berem pojasnilo DURS z dne 12.01.2012 glede priznavanja stroškov, ki nastajajo v zvezi z opredmetenimi osnovnimi sredstvi, ki niso izkazana v poslovnih knjigah podjetnika.
Do sedaj naj bi veljalo (?), da si lahko npr. popoldanski s.p. da v stroške tudi račune za elektriko, vodo, ogrevanje... itd., četudi so računi napisani na lastnika - podjetnik v tem primeru pač sprejme sklep, da se mu priznajo stroški v določenih odstotkih.
Zdaj pa berem to pojasnilo in mi ni ravno jasno... Sem polovična lastnica hiše in del hiše (dva prostora) uporabljam v poslovne namene. Teh dveh prostorov nisem nikoli uradno prepisala na svoje podjetje (takrat sem se pozanimala in rečeno je bilo, da za popoldance ni potrebno narediti uradne cenitve, prepisa... ). Da se pač s sklepom podjetnika napiše, da se bo določen prostor v določeni kvadraturi uporabljal za poslovne namene - to je lahko tudi 1/4 dnevne sobe z mizo in računalnikom in da se priznajo stroški procentualno.
Kako bi pravzaprav sploh lahko prenesla poslovni prostor v podjetje za nazaj? To verjetno sploh ni možno.
Kako to vi rešujete oz. kaj boste naredili za nazaj?...
Hvala vam za mnenja,
lp,
Vlaganja v OS, ki niso izkazana v poslovnih knjigah
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Optimistka
- Računovodja