Stroški gospodinjstva - s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Stroški gospodinjstva - s.p.
pomeni da bom od hrane dvakrat plačala davek, enkrat ko bom malco kupla, drugič pa ko bom prejela vračilo za malco. je to legalno sploh?
In kje je sedaj obrtna zbornica? Ali bo kaj naredila za svoje plačnike?
Kaj pa, če ima fizična oseba stanovanje v najem in najemodajalec noče narediti dve pogodbi oziroma spremeniti pogodbo? Potem verjetno tudi strošek interneta ne sme več na s.p.?
Kaj pa, če ima fizična oseba stanovanje v najem in najemodajalec noče narediti dve pogodbi oziroma spremeniti pogodbo? Potem verjetno tudi strošek interneta ne sme več na s.p.?
kak brezveze... kupla sem si panel za ogrevanje na elektriko in ga dala v strošek firme. kdo mi bo torej častil elektriko, da se grejem medtem ko delam?
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Vlada si prizadeva ustvatiti pogoje za nova delovna mesta, a bojim se, da s tako negotovo in nestrateško davčno politiko ne ustvarja ravno prijetne klime za to. Ko ospreš podjetje, bi vsaj v globalu rad vedel, kakšne bodo davčne obremenitve v nadanljnih dveh, treh,...mogoče desetih letih. Sedaj pa niti ne veš, kaj bo čez nekaj dni. Bojim se, da smo sedaj že v fazi, ko je treba iz vsakga izmolsti še zadnji mogoč ali nemogoč €, ne gleda na posledice. Mnogi so preživeli tudi zato, ker so "malce" kršili zakonodajo in za kakšen račun prejeli tudi gotovino, le da so rešili. To ni ravno zakonito, je pa življensko dejstvo. Podjetnik, resnici na ljugo, v danem trenutku bolj potrebuje material, kot plačane dajatve.
PS.: Ne razumite tega kot napeljevanje k špekulacijam, nezakonitim dejanjem. Je le kanček tega, kar mi povedo stranke.
PS.: Ne razumite tega kot napeljevanje k špekulacijam, nezakonitim dejanjem. Je le kanček tega, kar mi povedo stranke.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Optimistka
- Računovodja

..
...ampak resnično nas država sili v iskanje drugačnih poti (za preživetje).
Kot popoldanski s.p., ki imam en kotiček v hiši kot "prostor za poslovanje", se mi zdijo vse te kolobocije tako butaste..... nimam besed. Če se v resnici obeta tisto, kar je napisal Mirko, pa resno razmišljam, ali sploh razširiti popoldanski s.p. v polnega.
Če sem tudi sama lastnica polovice hiše, lahko sploh sklenem pogodbo za najem prostorov sama s seboj?...
Namesto, da bi država zaprla pipo z vodo (oz. preprečila krajo tam, kjer se resnično dogaja), se dogaja tako, kot pri "zdravljenju": odpravljanje simptomov namesto odpravljanje vzrokov.
Država (DURS) gleda mravlje, kamele pa mirno tečejo mimo.
...
...ampak resnično nas država sili v iskanje drugačnih poti (za preživetje).
Kot popoldanski s.p., ki imam en kotiček v hiši kot "prostor za poslovanje", se mi zdijo vse te kolobocije tako butaste..... nimam besed. Če se v resnici obeta tisto, kar je napisal Mirko, pa resno razmišljam, ali sploh razširiti popoldanski s.p. v polnega.
Če sem tudi sama lastnica polovice hiše, lahko sploh sklenem pogodbo za najem prostorov sama s seboj?...
Namesto, da bi država zaprla pipo z vodo (oz. preprečila krajo tam, kjer se resnično dogaja), se dogaja tako, kot pri "zdravljenju": odpravljanje simptomov namesto odpravljanje vzrokov.
Država (DURS) gleda mravlje, kamele pa mirno tečejo mimo.
...
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Glejmo zadevo še z druge, naše strani. Do sedaj smo upoštevali le stroške, kot so telefon, ogrevanje in elektrika. Sedaj bomo dali poslovni prostor v evidenco OS, bomo pa še amortizacijo. Če bomo to dali takoj ob registraciji, to ne bo povzročilo prihodkov. To je predvsem pomembno pri novoustanovljenih s.p.-jih.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Pozdravljeni.
Torej za leto 2011 še lahko damo v stroške podjetja elektriko in ostalo? In je dovolj samo sklep? Velja za s.p. in d.o.o.?
Prosim, če mi lahko pomagate na kateri konto breme/dobro knjižim prenos stroškov?
Hvala in lp.
Mateja
Torej za leto 2011 še lahko damo v stroške podjetja elektriko in ostalo? In je dovolj samo sklep? Velja za s.p. in d.o.o.?
Prosim, če mi lahko pomagate na kateri konto breme/dobro knjižim prenos stroškov?
Hvala in lp.
Mateja
Pozdravljeni.
Ali si stroške, ki jih daste v breme podjetja izplačate?
Lp
M
Ali si stroške, ki jih daste v breme podjetja izplačate?
Lp
M
Meni pa nekaj ni jasno. Če je lastnik moj mož ali lahko z njim sklenem najemno pogodbo? Meni je to sicer čudno, a nikjer nič ne najdem.
Našla sem pa da lahko sklenem brezplačni najem. Mi mogoče lahko kdo pomaga?
Če prav razumem, če sklenem pogodbo za najem, potem lahko uveljavljam stroške?
Našla sem pa da lahko sklenem brezplačni najem. Mi mogoče lahko kdo pomaga?
Če prav razumem, če sklenem pogodbo za najem, potem lahko uveljavljam stroške?
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
jaz bi imel tu gosposinjsko logiko; mož in žena živita v skupnem gospodinjstvu, a ne?
Ker s.p. lahko prosto razpolaga z gotovino, je plačevanje samemu sebi res nesmisel.
Ker s.p. lahko prosto razpolaga z gotovino, je plačevanje samemu sebi res nesmisel.
Mirko
Mirko

Re: 30 % priznanje stroškov gospodinjstva
Se pravi, v davčnem obračunu za leto 2011 ne rabimo popravljati odhodkov na raven davčno priznanih za te stroške (elektrika, ogrevanje,...) ki smo jih knjižili v 2011 na podlagi sklepov o razmejitvi ?slovan napisal/-a:Mirko, zakaj pa bi popravljali za nazaj. Pojasnilo velja od dneva objave na spletni strani DURS-a, to je od 12.01. 2012 dalje, pred tem pa je veljalo pač nepisano pravilo, da se v primeru, ko je poslovni prostor v lasti fizične osebe, upoštevajo tudi sorazmerni obratovalni .stroški.
lp
Se bodo davčni inšpektorji s tem strinjali ?
-
Optimistka
- Računovodja

Pozdravljeni,
prosim za nasvet, kako naj izgleda sporazum o prepisu določenih prostorov v hiši iz fizične osebe na s.p., kaj mora vsebovati oz. če je potrebno še kaj priložiti in kje se je potrebno zglasiti.
Vnaprej hvala!
lp
prosim za nasvet, kako naj izgleda sporazum o prepisu določenih prostorov v hiši iz fizične osebe na s.p., kaj mora vsebovati oz. če je potrebno še kaj priložiti in kje se je potrebno zglasiti.
Vnaprej hvala!
lp