Že kar nekaj časa spremljam vaš forum, bolj ljubiteljsko sicer, ampak tokrat pa nujno potrebujem nasvet.
Toliko, da razsvetlim situacijo: nisem računovodja, ampak le deklica za vse v podjetju. Računovodja je nenadoma zbolela in direktor je njeno delo preložil name. In to v tem računovodsko najaktivnejšem času. In je tako ali delo prevzamem in dobro opravim (vsako morebitno DURSovo sankcijo zaradi napake krijem sama) ali pa ostanem brez dela.
To zdaj traja 3 tedne in v tem času sem preštudirala SRS, enih par računovodskih knjig in forumov....
Muči me to, ker sama ne znam in ne razumem računovodskega žargona in mi je tako veliko odgovorov popolnoma nerazumljivih
Ampak še zmeraj imam polno vprašanj.
Uporabljamo ***. Vse sem nekako uredila, ampak direktor ima še en d.o.o., kjer ni DDV zavezanec in je registriran od julija lani.
Akontacijo plačuje na 3 mesece, prvič 10. oktobra in drugič 10. januarja letos.
Do sedaj sem delala tako, da sem vse prejete račune vpisala in določila konto breme, dobro..... in jih potem poknjižila preko bančnega izpiska (110).
Pri akontaciji pa nima nobenega računa oz. odločbe in sem jo knjižila na 161 in potem preko bančnega izpiska 110.
Težava nastane pri akontaciji, plačani januarja, ki jo moram baje zajeti v bilanco na dan 31.12. In tega ne znam. Mi lahko, prosim, pomagate.
Resnično 1000x hvala.
lp, Maruša