Na forum se obračam v zvezi z oddajo podatkov v e-davke in ajpes za poslovno leto 2011.
Sam delam bolj aktivno z e-davki zadnje pol leta in sicer za d.o.o. z 14 zaposlenimi.
Osvojil sem oddajo DDV-O, PD-76.a člen, REK-1, ZAP 1M e-pobot, oddaja kvartalnih poročil v Ajpes. M4 za prejšnje leto je potrebno oddati do 30.4.2012. Računovodske izkaze pa do 31.3.
Vem da je treba do 31.1.2012 oddati tudi letne podatke, ki pa jih do sedaj še nisem oddajal. Torej če prav sledim zakonodaji, še imam 2 dni časa za oddajo KP-KPD kontrolnih podatkov za dohodnino. Na firmi (d.o.o.) imamo računovodski program, ki ti kreira sezname, REK-1, torej bi program moral tudi omogačati pripravo datoteke za kontrolne pod.o dohodnini, ki jo potem v xml formatu uvozič v e-davke?
Naslednje vprašanje je oddaja VIR-PON.dat - to je krizni davek za poslovodske osebe. Lani smo ga oddajali po roku, ker je firma l.2010 prejela državno subvencijo za skrajšan delovni čas. Plača direktorja v 2011 je bila manj kot 13.000€ bruto, firma ni prejela nobenih subvencij. Torej, koliko sem bral forum potem naj nebi rabili letos oddati tega poročila?
http://bazaznanja.racunovodja.com/Dohod ... ih_organov
Potem: Obračun davka od dohodkov pravnih oseb (DOD-DDPO).
Do kdaj je potrebno oddati ze podatke v e-davke?
Prosim da me popravite oz.če mi lahko kdo poda točnejše informacije.