Oddaja M4 težave pri oddaji

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
frsjani
Novinec
Novinec

Oddaja M4 težave pri oddaji

Odgovor Napisal/-a frsjani »

Pozdravljeni !

Na forum se obračam v zvezi z oddajo podatkov v e-davke in ajpes za poslovno leto 2011.
Sam delam bolj aktivno z e-davki zadnje pol leta in sicer za d.o.o. z 14 zaposlenimi.
Osvojil sem oddajo DDV-O, PD-76.a člen, REK-1, ZAP 1M e-pobot, oddaja kvartalnih poročil v Ajpes. M4 za prejšnje leto je potrebno oddati do 30.4.2012. Računovodske izkaze pa do 31.3.

Vem da je treba do 31.1.2012 oddati tudi letne podatke, ki pa jih do sedaj še nisem oddajal. Torej če prav sledim zakonodaji, še imam 2 dni časa za oddajo KP-KPD kontrolnih podatkov za dohodnino. Na firmi (d.o.o.) imamo računovodski program, ki ti kreira sezname, REK-1, torej bi program moral tudi omogačati pripravo datoteke za kontrolne pod.o dohodnini, ki jo potem v xml formatu uvozič v e-davke?

Naslednje vprašanje je oddaja VIR-PON.dat - to je krizni davek za poslovodske osebe. Lani smo ga oddajali po roku, ker je firma l.2010 prejela državno subvencijo za skrajšan delovni čas. Plača direktorja v 2011 je bila manj kot 13.000€ bruto, firma ni prejela nobenih subvencij. Torej, koliko sem bral forum potem naj nebi rabili letos oddati tega poročila?
http://bazaznanja.racunovodja.com/Dohod ... ih_organov

Potem: Obračun davka od dohodkov pravnih oseb (DOD-DDPO).

Do kdaj je potrebno oddati ze podatke v e-davke?

Prosim da me popravite oz.če mi lahko kdo poda točnejše informacije. :?
Zadnjič spremenil frsjani, dne 31 Jan 2012, 08:34, skupaj popravljeno 1 krat.
snupi
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Re: KP-KPD kontrolni podatki za dohodnino

Odgovor Napisal/-a snupi »

Kontrolni podatki za dohodnino za zaposlene se že lani niso več oddajali in tudi letos se ne, ker jih DURS potegne iz REK obrazcev, katere ste mesečno oddajali na DURS.
Samo delavcem oddate povzetek obračuna do 31.1.2012, ostalo pa si lahko dohodnino za delavce pogledate na VPOGLEDIH na e-davkih, če se vam vse ujema.
lp
frsjani
Novinec
Novinec

Hvala za info. Sem že ugotovil danes.

Kako pa je z M4 ali je še prehitro za oddajo?
Imate s tem kaj izkušenj, v primeru da se podatki ne ujemajo oddaja ni možna...
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Jaz m4 že oddajam in ni nobenih problemov.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
frsjani
Novinec
Novinec

Naty73 napisal/-a:Jaz m4 že oddajam in ni nobenih problemov.
Aha. Sam se počasi pripravljam. Bom pa mel kar nekaj težav. Prebral sem, da se lahko v enem paketu oddajo samo podatki za eno leto torej 2011. kaj pa v primeru, ko smo morali bivšemu zaposlenemu plačati lani tudi regres 2010, in je bil rek za 2010, potem bom moral oddati za izredna izplačila za nazaj posebej?

Še ena srečna se nam je zgodila, namreč lani spomladi se nam je računovodski program sesul ker je šel disk na računalniku, backupi so sicer bili narejeli, vendar nam zdaj v programu plače manjkata 2 plači za jan. in feb. 2011.

Programer mi je rekel, da bom pa zdaj moral ročno vnesti za ta 2 meseca na podlagi plačilnih list ure, bruto, prisp.,doh.

V aplikacijo ZPIZ pa lahko oddaš samo brez napak, fond ur ne sme odstopati? Ali je to samo kontrola za firmo ki oddaja in te program spusti v oddajo z napakami, ki jih lahko potem odpraviš ?

Ker ZPIZ tako dobi podatke iz Rek1 obrazcev za bruto plače s prisp. medtem ko pa št.ur,nadur ne oddajaš v reke?
:oops:
Odgovori