Vračilo ddv-ja

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
05121985
Nov član
Nov član

Vračilo ddv-ja

Odgovor Napisal/-a 05121985 »

Spoštvani

Lastnik s.p. je v Italiji v Ikei kupil določene izdelke. Račun je bil plačan na licu mesta z gotovino polek neto vrednosti je bil plačan tudi italjanski ddv. Zanima me kakšne imamo sedaj možnosti vračila tega že plačanega ddv-ja. Ima kdo podobne izkušnje?

Hvala
dziger
Računovodja
Računovodja

Re: Vračilo ddv-ja

Odgovor Napisal/-a dziger »

Mi smo dobili vse vrnjeno, preko e-davkov vložena vloga (Ikea Italija in Avstrija).
Sicer je malce trajalo a vseeno.
lp
05121985
Nov član
Nov član

Kaj pa ste vložili preko edavkov, kateri obrazec?
bozzo
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a bozzo »

Ali lahko točno opišete postopek tole za Ikejo Ita ali Aust. , ker pravilno bi bilo kupiti brez DDv -ja in narediti samoobdavčitev, ste jo vseeno naredili ali ne ???
05121985
Nov član
Nov član

Mi smo v Sloveniji seveda naredili samoobdavčitev, vendar sedaj z Ikeo praktično ni mogoče stopiti v stik, da bi od njih zahtevali vračilo ddv-ja. Zato me zanima ali je še kakšna druga možnost.
dziger
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a dziger »

bozzo napisal/-a:Ali lahko točno opišete postopek tole za Ikejo Ita ali Aust. , ker pravilno bi bilo kupiti brez DDv -ja in narediti samoobdavčitev, ste jo vseeno naredili ali ne ???
V rubriki VAT-R je obrazec VATR-APP. Izberete državo in obdobje na katerega se nanaša vračilo DDV.
Izpolnite potrebna polja in obkljukate izjavo + vnesete procent odbitnega deleža. Preverite TRR za vračilo DDV.
Nato dodajate zapise(račune) pri rubriki nabave blaga/storitev. Vsak račun posamično.

Ko vnesete vse račune pa poženete izračun skupnih zneskov DDV in oddate zahtevek.

lp
Odgovori