samoprijava

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
ana179
Računovodja
Računovodja

samoprijava

Odgovor Napisal/-a ana179 »

pozdravljeni!

lepo prosim za pomoč, dobili smo dopis z davčne, da smo poslovali z "missing traderjem" in da moramo narediti samoprijavo ali pa dobimo pregled. Direktor se je odločil za samoprijavo.

Za davek od dohodkov pravnih oseb mi je jasno- da se ponovno obračuna- kot "samoprijava" in se od razlike plačajo še obresti. Kako pa za DDV obračunamo popravek oz. ali ga sploh moramo, glede na to da je bil račun in torej tudi DDV plačan?

zanima me še, kolikšen pribitek na obresti je, če gre za popravek za 4 leta nazaj in ali se samoprijava lahko vloži fizično pri davčnem uradu, oz. je potrebno tudi na e-davke oddajat popravljen obračun.

lepo prosim za pomoč in hvala!
ana179
Računovodja
Računovodja

Re: samoprijava

Prosim, če mi kdo pove mnenje, ali naj za DDV tudi damo popravek v tekočem mesecu?

jaz ga ne bi, ker je bil DDV tako plačan, ko je bil plačan celoten račun- in se je upravičeno odbijal

?????????? :?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Poglejte na povezavo: http://www.durs.gov.si/si/fizicne_osebe ... moprijave/ (za fizične osebe). Poleg obresti so "kazenske" točke odvisne od zamude (od 1 do mislim, da 4, ki so odvisne od časa zamude in če se prav spomnim tudi vrste davka). Kontakrirajte z referentom ker se obresti izračunajo na dan plačila davka, da se "ujameta".

In še ena povezava, tokrat ni za fizične osebe: http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodki ... 51&sid=964 .
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
ana179
Računovodja
Računovodja

hvala,
zdej sm pa že uredila

upam, da bodo zadovoljni.... :D
ana179
Računovodja
Računovodja

mogoče bo komu v pomoč:

mi smo naredili samoprijavo- popravek DDPO

sedaj pa so nam odgovorili, da tega ne bi bilo treba- ampak da so želeli samo popravek DDV. Seveda pa smo potem morali narediti še popravek DDV.
ana179
Računovodja
Računovodja

še eno vprašanje imam na to temo:

naredili smo samoprijavo za ddv + obresti na obrazcu 4
sedaj pa me zanima, ali je potrebno v obrazcu DDV-O za april (pač v naslednjem tekočem obračunu) zmanjšat osnovo in ddv za to vrednost, ki je bila dana v samoprijavo????

na davčni je rekla, da ni potrebno popravljat takratni obračun, ne vem pa ali moram to vrednost sedaj vključit v tekoči obračun, oz. je že kr urejeno... :szardi:

gre pa za ddv iz pred 4 let.........

lepo prosim za odgovor.

lp, ana
ana179
Računovodja
Računovodja

spet odgovarjam sama sebi :D

če je opravljena samoprijava, potem ni potrebno v tekočem obračunu popravljat napake za preteklo obdobje
maj60
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a maj60 »

Zanima me, ketere obresti je potrebno obračunati za davek od dohodkov iz dejavnosti na podlagi samoprijave. Ali so to zamudne obresti ali kakšne druge? Kje jih lahko dobim in na kakšen način se obračunajo?

Najlepša hvala za odgovor!
Odgovori