Mene pa zanima kako bi plačala družinskega člana, ki mi pomaga samo nekaj ur na mesec. cca za 50,00
Sem s.p.
Morda pozna kdo kako se to naredi?
Hvala in lep pozdrav!
delo družinskega člana
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: delo družinskega člana
malo kasno, ampak vseeno: izpolniš obrazec POKD, ga neseš potrdit na občino, , potem pa še na ZZZS obrazec M1-2/B, ter za tovrstno delo plačuješ pavšalni prispevek preko REK obrazca.
lp
lp
To velja za brezplačno delo - tako bi mu tistih 50 E dala na črno v žep...amadeus napisal/-a:malo kasno, ampak vseeno: izpolniš obrazec POKD, ga neseš potrdit na občino, , potem pa še na ZZZS obrazec M1-2/B, ter za tovrstno delo plačuješ pavšalni prispevek preko REK obrazca.
lp
ah, plačaš tiste dobre 4 evre na mesec - te vsaj ne skrbi. ja, je pa res, da ne smeš prejemati plačila za tovrstno delo. 50 evrov mu potem še vedno lahko daš na črno;)
Torej družinski član lahko na ta način opravlja delo za sp? Imam podoben primer, zaposlila bi mamo. Lahko potem opravičujem preko nje potne stroške? Sama sem v bolniški in bi dejansko opravila neke prevoze zame, da mi pomaga.
Je problem, če je že upokojena?
Hvala za odgovor!
Hvala za odgovor!
Zaposliti jo morate po podjemni pogodbi.
Kaj pa če je s.p. na porodniški in nima nobenega zaposlenega, a lahko ima zaposlenenga nekoga preko študentskega servisa za eno leto?
Kaj pa če je s.p. na porodniški in nima nobenega zaposlenega, a lahko ima zaposlenenga nekoga preko študentskega servisa za eno leto?
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Lahko opravlja delo brezplačno - brez podjemne pogodbe. Omejitev je št ur (menda 40 mesečno?)pacota napisal/-a:Torej družinski član lahko na ta način opravlja delo za sp? Imam podoben primer, zaposlila bi mamo. Lahko potem opravičujem preko nje potne stroške? Sama sem v bolniški in bi dejansko opravila neke prevoze zame, da mi pomaga.
Hvala za odgovor!
Glede potnih stroškov pa dvomim - bo povedal kdo drug...