Pozdrav!
Zanima me, ali kot s.p. pri obračunu potnih stroškov moram pisati stanje števca ali ne, glede na to da gre za moje osebno vozilo, torej, avto je moj, ne od podjetja. V zvezi s tem sem dobil precej nasprotujočih informacij, od tega da moram pisati zgolj kilometrino, do tega da je treba popisovati tudi stanje števca, pa me zanima, kako je s tem in bi bil hvaležen, če bi mi lahko kdo to stvar malo bolj razjasnil.
LP
Potni stroški in stanje števca
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Potni stroški in stanje števca
če avto ni pisan na podjetje, potem stanja števca ni treba popisovati. Konec koncev lahko greste vsakokrat z drugim avtomobilom (ženinim, sosedovim).
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Aha, kako pa je potem s potnimi nalogi? Ker v obrazcu imam tudi razdelke za začetno/končno stanje števca za izpolnit.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Nalog je prilagojen uporabi službenih vozil, kjer je evidenca malce strožja zaradi dokazovanja uporabe vozila. Lahko tudi vi, tako evidenčno ali za dokaz kilometrov to izpolnite.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko