pozdravljeni,
Zanima me kako se postopa in ali je možno, da s.p. kupi blago od fizične osebe, ki ne opravlja dejavnosti, ker so podjetje že zaprli in jim je nekaj blaga ostalo, pa bi radi prodali, samo ne morejo izdati računov.
Vem, da se pri najemninah odda rek-2, ne vem pa kako je, ko se kupuje blago, ki se bo prodajalo naprej.
prosim, če mi lahko kdo obrazloži postopek kako bi to sprovedli in ali je možno.
Lp
Ko s.p. kupi od fizične osebe, ki nima dejavnosti
Moderator: Mirko Zbačnik
Ko s.p. kupi od fizične osebe, ki nima dejavnosti
Kdor hoče nekaj narediti, bo našel pot. Kdor noče ničesar narediti, bo našel izgovor.
Re: Ko s.p. kupi od fizične osebe, ki nima dejavnosti
ta oseba je najbrž ob zaprtju te zaloge blaga prensla v gospodinjstvo (predvidevam - to niti ni vaša stvar). edaj je on kot fizična oseba lastnik teh zalog. Prodal jih bo vam na osnovi kupoprodajne pogodbe, pri tem ni potrebnih nobenih REK obrazcev, ne plača se noben davek (ustrezno obdavčitev je naredil on ob zaprtju s.p.).
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
torej meni proda brez ddv?
preko kupoprodajne pogodbe?,
kako pa to potem jaz prodajam naprej?
preko kupoprodajne pogodbe?,
kako pa to potem jaz prodajam naprej?
Kdor hoče nekaj narediti, bo našel pot. Kdor noče ničesar narediti, bo našel izgovor.
vsekako proda brez DD, po kupoprodajni pogodbi
vi prodate naprej tako, kot vso ostalo blago (če ste DDV zavezanec, z DDV-jem, sicer pa brez)
vi prodate naprej tako, kot vso ostalo blago (če ste DDV zavezanec, z DDV-jem, sicer pa brez)
Naty