Prosim, če mi lahko kako pomagate. Hvala.
pomoč pri izpolnjevanju REK obrazca
Moderator: Mirko Zbačnik
pomoč pri izpolnjevanju REK obrazca
Lep pozdrav. Imam s.p. 13.januarja 2012 sem za določen čas enega meseca zaposlila delovko za polni čas. Sedaj sem šla na e-davke in probam pripraviti REK-1 obrazec vendar mi ne ratuje. Prosim pomagajte mi kako vpišem neto plačo za polovico januarja, obračun dohodnine mislim davčni odtrgljaj, ... V Januarju je bila minemalna plača 763,06EUR in neto plača 584,29 EUR ampak kako to preračunam za delovčevih 13 delovnih dni? In koliko znaša davčni odtrgljaj? Obračun prispevkov za s.p. je dosti bolj lažje! Tole z zaposlenimi je res komplicirano.
Re: pomoč pri izpolnjevanju REK obrazca
najpre povejte, kako ste iz bruto 763,06 dobili neto 584,29? Ne vemo, ali ste upoštevali kakšno olajšavo ipd.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Prvo bo treba narediti obračun plače kot se spodobi in se potem lotiti izpolnjevanja REK obrazca.
Glede na vaša vprašanja vam svetujem da se obrnete na računovodjo.
Glede na vaša vprašanja vam svetujem da se obrnete na računovodjo.
Ne morete direktno v REK-1. Morate imeli obračunano osnovo za vnos in/ali XML datoteko za uvoz v edavke.
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde