stroški... knjiženje
Moderator: Mirko Zbačnik
stroški... knjiženje
Imam d.o.o. Sedež podjetja imam na domačem naslovu. V hiši imam urejeno pisarno. Sedaj pa bi rada uveljavljala stroške elektrike, telefona,.... Malo sem se že pozanimala - napišem sklep, da se uveljavlja 30% od računa, vendar ne vem kako naj to poknjižim.
Prosim za pomoč.
Prosim za pomoč.
Re: stroški... knjiženje
ne vem točno kako gre pri d.o.o., vendar jaz za s.p. knjižim po kontih kot se mora v znesku 1/3 le, da dam brez ddv. torej npr. 41xx/9200 in nič ddv.
Kdor hoče nekaj narediti, bo našel pot. Kdor noče ničesar narediti, bo našel izgovor.
Vaš s.p. najbrž prikazuje poslovni prostor v svojih poslovnih knjigah, kajne? V vsakem primeru - če bo še kdo naletel na tole vprašanje, predlagam v branje:tv0jheker napisal/-a:ne vem točno kako gre pri d.o.o., vendar jaz za s.p. knjižim po kontih kot se mora v znesku 1/3 le, da dam brez ddv. torej npr. 41xx/9200 in nič ddv.
http://www.racunovodja.com/clanki.asp?c ... ih_knjigah
Kako se to pri s.p.-ju knjiži vem, pri d.o.o. ne vem.
Prosim vas za pomoč, ker še to rabim za leto 2011 in končujem bilanco.
Prosim vas za pomoč, ker še to rabim za leto 2011 in končujem bilanco.
Prosim, naj mi kdo pomaga.
A se ti računi plačujejo iz poslovnega računa d.o.o. ?
lp
lp
Ne, ne plačujejo se s poslovnega računa d.o.o.
Ja imate strošek in vzpostavite neko drugo obveznost do vas, saj ste vi ta račun plačala (kto 285) na podlagi obračuna stroškov, ki ga sestavite + priloga je kopija računa. Potrebno bo preračunati stroške v % in odbiti DDV v % , če ste zavezanka za DDV
Potem podjetje vrne ta denar tebi in se zapre konto 285.
lp
Potem podjetje vrne ta denar tebi in se zapre konto 285.
lp
HVALA za odgovor.
-
zakladničarka
- Računovodja

- Kraj: Slovenija
Stroški (računi), ki se ne glasijo na d.o.o. niso davčno priznan strošek oz. takšne račune sploh ne smete knjižit v poslovne knjige podjetja. Tudi sklepi delitve stroškov ne pridejo vpoštev za d.o.o., prav tako od 12.1.2012 za s.p. ne, če poslovnega prostora (pisarne) nimate v poslovnih knjigah (gradbeni objekti). Telefon, internet,.... spremeba pogodbe pri operaterju. Lp