AMORTIZACIJA OS.SREDSTEV-nujno...hvala....
Moderator: Mirko Zbačnik
AMORTIZACIJA OS.SREDSTEV-nujno...hvala....
Pozdravljeni,
prosim za pomoč.
Osnovna sredstva vrednost( vozilo ) 6000 EUR.
Ker je vozilo se pravi 20% amort./leto
Se pravi, v bilanci stanja vpišemo 6000EUR opredmetenih osnovnih sredstev ali samo razliko od amortizacije se pravi 6000Eur -1200EUR? = 4800 EUR ?
Hvala za odgovor.
Lep sončen dan...
prosim za pomoč.
Osnovna sredstva vrednost( vozilo ) 6000 EUR.
Ker je vozilo se pravi 20% amort./leto
Se pravi, v bilanci stanja vpišemo 6000EUR opredmetenih osnovnih sredstev ali samo razliko od amortizacije se pravi 6000Eur -1200EUR? = 4800 EUR ?
Hvala za odgovor.
Lep sončen dan...
Re: AMORTIZACIJA OS.SREDSTEV-nujno...hvala....
vpiše se samo stanej OS. (4800)
Prvo sploh ne, drugo pa samo v primeru, če je bilo vozilo nabavljeno v decembru 2010.
Osnove!
: vrednost OS v bilanci stanja = nabavna vrednost - popravek vrednosti.
popravek vrednosti = vsota amortizacije (skozi leta).
lp
Osnove!
: vrednost OS v bilanci stanja = nabavna vrednost - popravek vrednosti.
popravek vrednosti = vsota amortizacije (skozi leta).
lp
Sanja ,
tudi meni PROGRAM, vrže v AOP006 4800 EUR.
Orljek, ja osnove..pol pa ti takole vrže, te pa zmede..zato pa sem postavila vprašanje, namreč me je zanimalo več mnenj....Hvala
Zdaj je 1:1 za Vaju...ima mogoče še kdo kakšno mnenje??
Jst imam pa tako srečo, da delam v računovodstvu, kjer si moram sama za vse pomagat, če ne me pa postran gledajo..skratka hvala vsem za odgovore..vsi smo in ste bili začetniki...
Hvala in Lep pozdrav
tudi meni PROGRAM, vrže v AOP006 4800 EUR.
Orljek, ja osnove..pol pa ti takole vrže, te pa zmede..zato pa sem postavila vprašanje, namreč me je zanimalo več mnenj....Hvala
Jst imam pa tako srečo, da delam v računovodstvu, kjer si moram sama za vse pomagat, če ne me pa postran gledajo..skratka hvala vsem za odgovore..vsi smo in ste bili začetniki...
Hvala in Lep pozdrav
Program paviloma vrže ven prav, če si dal prav noter.
Nisi pojasnila izhodišč : je 6.000 NV? Kdaj je bilo OS nabavljeno (začetek uporabe)? lp
Nisi pojasnila izhodišč : je 6.000 NV? Kdaj je bilo OS nabavljeno (začetek uporabe)? lp
Orljek,
bilo je nabavljeno leta 2010. (Takoj po nakupu v uporabi.) Znesek nabavne vrednosti 6000 EUR.
Lep sončen dan...
bilo je nabavljeno leta 2010. (Takoj po nakupu v uporabi.) Znesek nabavne vrednosti 6000 EUR.
Lep sončen dan...
Če je bilo decembra (kot sem že prvič napisal, samo najbrž nimaš časa prebrati!!!) je prav; če je bilo prej, je narobe.
Včasih vsaj v računovodstvu ne škodi malo več natančnosti. LP
Včasih vsaj v računovodstvu ne škodi malo več natančnosti. LP
"bilo je nabavljeno leta 2010. (Takoj po nakupu v uporabi.) Znesek nabavne vrednosti 6000 EUR. "
V uporabo nastopi šele začetek prihodnjega meseca. Se pravi januar.20% amortizacija vela za celo leto, če je bilo nabavljeno kasneje v letu pa se seštevajo 1/20.
LP
V uporabo nastopi šele začetek prihodnjega meseca. Se pravi januar.20% amortizacija vela za celo leto, če je bilo nabavljeno kasneje v letu pa se seštevajo 1/20.
LP
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
1/12 ?luca13 napisal/-a: pa se seštevajo 1/20.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Orljek,
No , res zadnje čase, imam bolj malo časa...in v besedah spustim kakšno besedo..ali pa celo tudi črko....
Hvala, vsem za svoja mnenja...
Bom , šla še enkrat na izobraževanje kar, se tiče osnovnih sredstev ....
Lp
Disa
No , res zadnje čase, imam bolj malo časa...in v besedah spustim kakšno besedo..ali pa celo tudi črko....
Hvala, vsem za svoja mnenja...
Bom , šla še enkrat na izobraževanje kar, se tiče osnovnih sredstev ....
Lp
Disa
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Priporočam vam kar SRS 2006, kjer dobite vse. Malce so težki za začetnika, tako da tudi izobraćevanje ne bo odveč. A v kolikor se v njih poglobite, vam bodo kmalu razumljivi.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Mirko,
hvala
hvala