odpoved in grožnje

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
BMP
Novinec
Novinec

odpoved in grožnje

Odgovor Napisal/-a BMP »

Zdravo

Delodajalec mi je pred 3 tedni izročil odpoved iz poslovni razlogov. Do tu vse ok.
Pred prenehanjem delovnega razmerja sem hotel izkoristiti lanski dopust in višek ur - cca 10 delovnih dni.
Ko sem to omenil mi je začel groziti z istavitvijo računa za napako ki sem jo posredno naredil lansko leto decembra v vrednosti 430 eurov. ( napačno šifro materiala sem napisal na vzorec ).
Na žalost se ta material ni dal porabiti - oz gre v peč.
Na voljo mi je dal ultimat - ali delaš še teh 10 dni ali pa dobiš račun - oz. hoče skompenzirati napako.
Ali mi lahko krati pravico do lanskoletnega dopusta in če mi lahko izstavi račun čeprav ni bil narejen noben zapisnik in nisem ničesar podpisal.

Hvala za odgovor

LP BMP
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: odpoved in grožnje

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Gre za dve popolnoma ločeni in nepovezani zadevi. Odpoved mora kljub temu odpovedati zakonito.

Drugo je disciplinski postopek, katerega mora tudi izpeljati korektno. pO 181 . členu ZDR disciplinska odgovornost zastara 1 mesec po tem, ko je bila ugotovljena in menim, da je do tega v vađem primeru že šrišlo.

Vpliv disciplinske na delovno razmerje je le, če ima tako težo, da se lahko izreče prekinitev delovnega razmerja, ki je lahko za težje primere tudi takojšnja prepoved dela. Gpvpro, p težijh kršitvah delovnopavne zakonodaje.

Navajam ZDR, ppglejte 12. poglavje: http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=2549 .
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori