Prosim za pomoč....
Ko podpisujemo menico...ali je pomembno kje se podpišemo-na žig ali zdraven žiga podjetja?
Nekdo mi je omenil, da je to zelo pomembno, ker lahko odgovarjaš tudi s svojim osebnim premoženjem. Ali to drži? Hvala za odgovore.
menica
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: menica
Kolikor jaz vem, se kot zavarovanje predložijo menice podjetja (žig in podpis) in osebne menice (samo podpis) - pri slednjih se odgovarja z osebnim premoženjem.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Re: menica
pozdravljeni!
mene pa zanima, ali mora biti sklenjena pogodba o poslovnem sodelovanju, da se lahko izpolni menica. Mi bi namreč zahtevali izpolnjeno bianco menico + menično izjavo na podlagi izdanega računa za vsakega "rizičnega" kupca. pa ne vem, ali moramo skleniti tudi pogodbo oz. zadostuje že, da nam na menično izjavo napiše: da gre za obveznost po izdanem račun št.xxx
hvala za pomoč in LP!
mene pa zanima, ali mora biti sklenjena pogodba o poslovnem sodelovanju, da se lahko izpolni menica. Mi bi namreč zahtevali izpolnjeno bianco menico + menično izjavo na podlagi izdanega računa za vsakega "rizičnega" kupca. pa ne vem, ali moramo skleniti tudi pogodbo oz. zadostuje že, da nam na menično izjavo napiše: da gre za obveznost po izdanem račun št.xxx
hvala za pomoč in LP!