Povezava:
http://spizracun.appspot.com/
Če ima kdo kaj veselja naj se malo poigra ali naredi zase izračun, mogoče kdo najde kak hrošč ali pa ima kak uporaben predlog za izboljšavo.

Zaradi enostavnosti sem uporabil normirane stroške, upošteval pa sem izračunal za eno celo leto, plus to da so vmes prazniki, neka simbolična bolniška ter dopust, saj moraš te stvari vračunati vnaprej, ker se ponavadi plačajo samo ure, ki jih oddelaš (za razliko od rednega dela). Zato moraš urno postavko imeti višjo, kot bi se ti mogoče sprva zdela, da si lahko pokriješ te izpade. v naslednji verziji morda še možnost, da izbereš pavšal.
Najbolj važne so tiste cifre čisto spodaj, ki so preračunane čez celo leto, s tem da sem za obliko s.p. vzel normirance, to pomeni da ti država avtomatična prizna 25% stroškov, v nasprotnem primeru bi moral voditi sam odhodke, kar pa seveda zakomplicira in najbrž tudi podraži računovodstvo. Te cifre so nekako enake neto znesku, ki bi jih dobil pri rednem delu, več ali manj. So pa potem pri rednem delu še druge stvari, kot so regres, nagrade, božičnice, daljše bolniške in podobno, ki ti lahko zvišajo neto, oziroma ti ga znižajo pri s.p. obliki dela, te stvari lahko doda pod kategorijo ostali stroški, da je končni znesek bolj primerljiv.