Delež stroškov poslovnega prostora

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
slometa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Delež stroškov poslovnega prostora

Odgovor Napisal/-a slometa »

Pozdravljeni,
kako je sedaj glede stanovanjskih stroškov za poslovne prostore, ki so v sklopu stanovanja (elektrika, plin ipd; računi se glasijo na s.p.). Če se prav spomnim, je bilo okrog novega leta govora o tem, da se teh stroškov ne bo smelo več upoštevati. Ali je kaj na tem? Ne najdem ničesar na to temo... :?
Najlepša hvala.
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Re: Delež stroškov poslovnega prostora

Odgovor Napisal/-a Nina »

lauren
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a lauren »

ja, kako pa spraviš poslovni prostor v poslovne knjige? s sklepom?
Mojca33
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a Mojca33 »

Ampak to pojasnilo je skregano samo s sabo... Od kdaj se pa pod stroške vlaganja šteje elektrika, ogrevanje in telefon ??? Kaj niso ti stroški potrebni za pridobivanje prihodkov (če uporabljaš lokal za opravljanje dejavnosti)? Ima kdo kakšne izkušnje s tem?
DEROX
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a DEROX »

Omenjeno pojasnilo DURS-a je nerealno, ne zdrži vode, zelo me je jezilo in sem šla v akcijo, (mimogrede, na DURSU so mi rekli, da je pojasnilo jasno, ni dvoma, ne smem dati v stroške telefona in mi svetovali naj uporabljam mobitel!!!), obe zbornici se trudita, da bo to mnenje spremenjeno v našo korist, ta trenutek je pa nasvet naslednji: kot fizična oseba sprejemem sklep o dopustitvi uporabe zasebne nepremičnine za poslovne namene s.p., določim postavke kot v najemni pogodbi (površina,skupni prostori,delitev stroškov v razmerju,tekoče vzdrževanje), te stroške povežem s kalkulacijo lastne cene, mislim, da tako dokazani stroški morajo prepričati tudi inšpektorja. Mislim, da na nas je veliko, ki delimo stroške, s tem pojasnilom smo v slabšem položaju kot tisti, ki imajo poslovne prostore v najemu, zato moramo biti vztrajni in ne smemo dovoliti, da bi prevladala teorija.
Mojca33
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a Mojca33 »

Bravo DEROX! Jaz ne razumem te politike - saj nas ima 60% s.p. - jev lastne prostore - največ kar doma, ki jih nimamo v OS.... Pa saj se zakonodaja ni nič spremenila... Te ki pišejo takšna Pojasnila bi se morali zamisliti nad svojim IQ-jem - ker je najbrž na NULI. :shock: Upam, da jih vržejo iz državne službe in naj odprejo S.P. brez elektrike, ogrevanja in telefona! :!:
Odgovori