Pes osnovno sredstvo

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Micka11
Začetnik
Začetnik

Pes osnovno sredstvo

Odgovor Napisal/-a Micka11 »

Malo za šalo malo zares sem tole vpisala v iskalnik in presenečeno ugotovila, da nisem prva :)
viewtopic.php?f=3&t=9949&start=24
V bistvu so me do tega prignali na zavarovalnici, ki so mi naredili povračilo stroškov za zdravljenje psa - znesek računa - ddv - odbitna franšiza. Pa jih sprašujem (na zavarovalnici) kako naj psa pripravim do tega da bo dobil povračilo ddv-ja ali veterinarja, da mi da račun brez ddv-ja. Seveda ne gre ne eno in ne drugo.
Samo pod drugi strani, pa če ima ta naš pes opravljene vse izpite in je reševalni pes, kar pomeni, da se z njim dela, zakaj pa ga ne bi imeli v osnovnih sredstvih. Moti me le, da je edini prihodek, ki ga dobi delno plačilo hrane s strani grzs. Ker vse ostalo delo je voluntersko, ni ga pa malo.
Verjamem, da bi me na davčni čudno gledali, samo kaj pa vi mislite?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: Pes osnovno sredstvo

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Ne, sploh niste edini. To je bilo, lahko bi rekel tudi prvo osnovno sredstvo, ob katerega sem se obregnil, ko sem kar precej let kot prvo službo v računovodstvu prevzel ravno vodenje osnovnih sredstev kar velikega podjetja. Imeli so vratarje /čuvaje), takrat še v okviro podjetja, ki so imeli tudi psa - čuvaja. Takrat je bil voden kot "osnovna čreda" in se ni amortiziral.

Sedaj bi jo našli v skupini "biološka sredstva", glejte poezavo, kam drugam kot na naš dorum: viewtopic.php?f=3&t=37164&p=148111&hili ... da#p148111 , in še ena, a nas je malo zaneslo, ker sem bil tudi jaz včasih "pasjeljubec": viewtopic.php?f=3&t=9949&start=24 .

Temi sta še "iz naftalina"...
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
rupert
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a rupert »

Samo pripomba na zadnjeomenjeno temo :

že iz starega veka je znano, da so gosi boljše varovanje kot *** in podobni iz primera >***), saj so s svojim gaganjem zbudile stražarje in tako rešile Rim.

Domnevam, da živijo več kot leto in so tako lahko OS.

Samo amortizacija bo manjša kot pri psu, ker je treba pri goseh upoštevati "preostanek vrednosti", ki pride v poštev za Martinovo - pri psu pač ne (no, vsaj pri nas - v Koreji je drugače...). lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Morali bi povprašati naše mistrstvo za notanje zadeve, kako je s psi. Po dobi koristnosti za podjetje, ga odpišemo, in ga lahko tisti, ki se je z njim največ ukvarjal za nagraco vzame domov.

Potem gosi delujejo kot šoja v naših gozdovih, so neki gozdni policaji. Kadar sem jo slišal vreščati, sem vedel, da je blizu kak kosmatinec (ne moj pes). Za martinovo bomo morali pa vseeno po gos (in vinček seveda).

PS.: "rupert" - imena podjetji sem črtal, ker reklame niso dovoljene, take in drugačne, a pse in gosi pa naj bo!
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Micka11
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Micka11 »

Ravno to razmišljam, da jih ima policija in vojska, pa sigurno gre hranarina in vse v zvezi z njimi v strošek. Dohodkov pa tudi ni s psom.
No ta zavarovalnica mi je dala mislit.
Se prileže malo bolj sproščeno v teh dneh :)
Odgovori