Pozdravljeni,
do ponedeljka moram počakati za tehnično podporo pa sem se odločila, da pišem vam. Mogoče se je pa že kdo znašel v taki situaciji in sicer: pri odprtju s.p. so nam rekli, da moramo na UE po digitalno potrdilo. Mi smo to tudi storili in šele danes ugotovili, da obstaja očitno več vrst digitalnih potrdil. V glavnem, mi imamo verjetno takega, da ne moremo podpisati bilanc. Ne morem oddati poročila ne na Ajpesu, ne na e-davkih. Čeprav mi je zelo čudno, ker na certifikatu/podrobnosti/razširitve/uporaba ključa digitalnih potrdil piše, da je vrednost polja kritična, PODPISUJE, šifriranje ključa.
Če resnično nimam pravega potrdila, bom morala zaprositi za potrdilo za pravne? osebe?? Mogoče veste, ali lahko to spremenijo na obstoječem potrdilu in ne bo potrebno čakati en teden, da to pošljejo?
Upam, da vam je uspelo oddati poročila oz., da vam bo uspelo v ponedeljek!!!
sigenca
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: sigenca
Pozdravljena,
Vem da je potrebno poleg digitalnega potrdila potrebno rediti pooblastilo na dursu, da potem vi oddajate za ta s.p. (če je na vas potrdilo, oz ko je potrdilo na fizično osebo), enako na ajpesu potem mora delovati ko se prijavite in poiščete potdilo.
Ste uredili pooblastilo?
lp
Vem da je potrebno poleg digitalnega potrdila potrebno rediti pooblastilo na dursu, da potem vi oddajate za ta s.p. (če je na vas potrdilo, oz ko je potrdilo na fizično osebo), enako na ajpesu potem mora delovati ko se prijavite in poiščete potdilo.
Ste uredili pooblastilo?
lp
Sam sebe pooblastiš? Nisem tega naredila. Bom še to poskusila. Se kaj čaka, da ti odobrijo to pooblastitev?
Koliko jaz vem, je digitalno potrdilo verjetno na vas, torej fizično osebo, poglejte na e davkih pooblaščanje in si natisnite obrazec za pooblastila, poglejte da bo pravi!
Potem ga lahko sicer osebno nesete na davčni urad, zdaj pa ko se v tem primeru tak mudi, probajte poprosit že po telefonu, da vam to uredijo takoj, da ne čaka v vložišču.
Ker ne vem kak je v vašem primeru, vprašate lahko po telefonu tudi na vašem dursu, da vam pogledajo pooblastitve, mogoče se tam zmenite da to opravijo hitro. Drugače traja nekaj dni.
Povejte kak je primer.
lp
Potem ga lahko sicer osebno nesete na davčni urad, zdaj pa ko se v tem primeru tak mudi, probajte poprosit že po telefonu, da vam to uredijo takoj, da ne čaka v vložišču.
Ker ne vem kak je v vašem primeru, vprašate lahko po telefonu tudi na vašem dursu, da vam pogledajo pooblastitve, mogoče se tam zmenite da to opravijo hitro. Drugače traja nekaj dni.
Povejte kak je primer.
lp
Lelika hvala vam. Zelo ste mi pomagali z vasimi odgovori. Zdaj sem se malo pomirila.hvala vam. Lp 
Le toliko, da napišem kako sem rešila, če se bo kdo znašel v isti situaciji: na Ajpes sem poslala prek Pošte s povratnico, ker je res potrebno urediti pooblastilo. Na DURS sem oddala elektronsko in sicer tako, da sem podatke iz Silvestra izvozila in nato uvozila to datoteko na e-davke in normalno podpisala s tem digitalnim potrdilom, ki ga imam. Lp