Predelava vozila - koda KN 8703/KN 8704 - odbijanje DDV
Moderator: Mirko Zbačnik
-
espejevka40
- Novinec

Predelava vozila - koda KN 8703/KN 8704 - odbijanje DDV
rabim strokovno pomoč ali pa od nekoga ki dela na dursu ,torej 3 leta nazaj sem kupila kombi, plačala predelavo v tovorno vozilo,skratka vodim ga 70:30 ,70 službeno ,30 privat ,sedaj po novem zakonu oz carinskem postopku sem morala kombi poslikat ,skenirat homolgacijo in prometno ter poslati na carinarnico da dobim kodo pod katero se vodi moje vozilo ,in sicer če dobiš KN 8703 si ne smeš več odbijati ddv -ja ,razen pod kodo KN 8704,ampak sedaj je pa stvar taka ,carinarnica mi je dodelia kodo 8703 ,torej si ne smem več odbijati ddv -ja ,obrnila sem se na tipa ,ki je naredil predelavo in ta mi je zagotavljal ,da se pač durs in carina nista mogli dogovriti med seboj in da meni še vedno velja isto kot doslej ,torej da si odbijam ddv ,in da je v sloveniji 35.000 takih predelanih vozil saj pod kodo 8704 padejo samo kombiji ki so čisto zaprti ,nič več mi ni jasno koga naj sedaj upoštevam ,a si mogoče že imela podoben primer oz. če ga je kdo že imel bi prosila za nasvet ,ker je toliko tem res nisem vsega brala upam da nisem že zgrešila kaj na to temo
Re: Predelava vozila - koda KN 8703/KN 8704 - odbijanje DDV
Temo sem odcepila in prestavila ...