M4 za lastnike
Moderator: Mirko Zbačnik
M4 za lastnike
Mogoče je bilo o tem govora, pa ne najdem... ali in kako oddajamo M4 za lastnika, ki je zavarovan po 040 in se oddaja OPSVL?
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Re: M4 za lastnike
za leto 2010 smo še oddajali, za leto 2011 pa ne vem kdo oddaja? ali durs ali družba katere lastnik je ?
Za 2011 še družba - zadnjič!
sem ravno govorila z ZPIZom in so mi rekli, da letos še oddajajo družbe, drugo leto pa naj bi ZPIZ ... naj bi ...
vesnak napisal/-a:sem ravno govorila z ZPIZom in so mi rekli, da letos še oddajajo družbe,
drugo leto pa naj bi ZPIZ ... naj bi ...
No, ne ZPIZ, ampak DURS - tako kot že zdaj za spje.
durs, seveda.... toliko govorim o zpizu, da je na koncu se zapisalo zpiz.... naj bi bilo ... bomo videli ... to je bilo rečeno, da bo že za 2011
-
kompotelka
- Računovodja

Za 2011 so eni oddajali OPSVL, eni ga niso, eni so ga pol leta,...
Za 2011 DURS zagotovo ne more zagotoviti vseh podatkov za ZPIZ, zato poročajo še firme.
Za 2012 bo pa poročal DURS, menda bodo uspeli (saj zdaj po 1.1.2012 vsi pridno oddajamo OPSVL-je).
Za 2011 DURS zagotovo ne more zagotoviti vseh podatkov za ZPIZ, zato poročajo še firme.
Za 2012 bo pa poročal DURS, menda bodo uspeli (saj zdaj po 1.1.2012 vsi pridno oddajamo OPSVL-je).
A V OBRAZEC vpišemo bruto plačo iz OPSVL obrazca ter PIZ prispevke?
Vpišete bruto osnovo (zavarovalno osnovo) od katere so bili plačani prispevki za socialno varnost,
lp
lp
Pozdravljeni.
Poslovodna oseba je lahko v prejšnjem letu koristila plačilo prispevkov za očetovski neplačani dopust. Prispevke mu je krilo Ministrstvo za družino... Verjetno bo za te plačane prispevke poročal Center za socialno delo ali moramo mi vpisati sami v M4 obrazec??
Hvala.
Lp.
Mateja
Poslovodna oseba je lahko v prejšnjem letu koristila plačilo prispevkov za očetovski neplačani dopust. Prispevke mu je krilo Ministrstvo za družino... Verjetno bo za te plačane prispevke poročal Center za socialno delo ali moramo mi vpisati sami v M4 obrazec??
Hvala.
Lp.
Mateja
-
kompotelka
- Računovodja

Poročati mora tisti, pri katerem je zavarovan, torej za 2011 je bil zavarovan pri firmi, torej poroča firma, ne pa CSD.
POZOR! Neplačani očetovski dopust se prišteva med osnovo za redno delo in ure med redne ure, plačani starševski dopusti pa se vpisujejo med ure nadomestila.
Za prihodnja leta bodo podatki zajeti iz OPSVL obrazca, kjer je predvideno posebno polje za vpis odsotnosti za neplačan očetovski dopust.
POZOR! Neplačani očetovski dopust se prišteva med osnovo za redno delo in ure med redne ure, plačani starševski dopusti pa se vpisujejo med ure nadomestila.
Za prihodnja leta bodo podatki zajeti iz OPSVL obrazca, kjer je predvideno posebno polje za vpis odsotnosti za neplačan očetovski dopust.
Pozdravljeni.
Torej neplačani očetovski dopust (zavarovalno osnovo) v celoti vračunam v bruto osnovo in ure tudi.
Kam pa vpišem seštevek prispevkov, ki jih je plačal CSD?
Hvala.
Lp.
M
Torej neplačani očetovski dopust (zavarovalno osnovo) v celoti vračunam v bruto osnovo in ure tudi.
Kam pa vpišem seštevek prispevkov, ki jih je plačal CSD?
Hvala.
Lp.
M