Uskalditev eKartic

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Cvetlica
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Uskalditev eKartic

Odgovor Napisal/-a Cvetlica »

Spoštovani. Moja stranka je prejela opomin pred davčno izvršbo. Ko sem začela usklajevati kartico mi je bilo nekaj stvari nerazumljivih ki se velikokrat ponavlja npr; storno avtomatično čiščenje, rezerva plačila... Ko sem vprašala referentko kaj to pomeni je bil njen odgovor, da ne ve in nima pojma. Sprašujem se kako naj uskladim če se ne znajdem? Kako si pomagate vi? Hvala.
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Re: Uskalditev eKartic

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

težko... jaz sem imela dva primera, ko mi ni štimalo in so bile referentke tako prijazne, da so šle same ročno preklukat po njihovih karticah, ker se tudi sami ne znajdejo... kako naj se potem mi???
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Micka11
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Micka11 »

Ravno danes sem brala, da bodo to uredili. Je pa na prvi strani durs pojasnitev kratic, če vam kaj pomaga.
Pri eni stranki nisem našla kam so preknjižili in sem klicala, pa sva ugotovili da je bilo za poplačilo kazni v prometu (sp) in da jaz ne vidim, ker je bilo to na njegovo fizično kartico. Tako da obstaja tudi ta možnost.
Drugače pa naredim izpis, vzamem svinčnik in kljukam od izpiska do izpiska za tisto kar mi ne gre. Če ni na izpisku, potem iščem preknjižbo po ostalih kontih.
Več o težavah:
http://www.racunovodja.com/pokazi.asp?s ... ga_sistema
yanna1
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a yanna1 »

Pozdrav,

zdajle je že nekaj časa minilo in te davčne kartice so še vedno popoln zmazek. Na žalost, jst nisem naletela na prijazno referentko, ampak so me po 6-tih! dopisih, ki so vsebovali celotno kontrolo njihovih knjižb s kopijami izpiskov in dokazi plačil, t.j. dokazala sem jim napako in kje je bila storjena - po telefonu kratko in jedrnato zabrusili, da tako kot imajo oni naknjiženo je pa že prav!?! :shock: Seveda, smo bili neupravičeno dolžni na kar nekaj kontih, kam so izginila naša plačila je še vedno nejasno (v realnosti smo imeli še preplačilo). Ker smo potrebovali potrdilo o plačanih obveznostih, smo navidezno dolžan znesek dodatno plačali, in celo tega so si zdej lepo pobotali in za njih je zgodba zaključena.

Nadalje, DURS JE PRVI, ki bi moral vedeti, da črni storno v Sloveniji NI DOVOLJEN - na karticah je na 4 knjižbe vsaj 16 črnih stornov, kot pač vsi ugotavljamo. Prav tako medsebojno enostransko pobotanje (t.j. prenašanje iz enega konta na drugega) je v bistvu kompenzacija, katero bi naj davčni zavezanec potrdil, ali ne?

Vem, da govorimo o vsemogočnem DURSU, ampak vseeno tako vsemogočni pa spet niso in tovrstne izgube časa za usklajevanje tega sr***a toliko ljudi po Sloveniji, ne more miniti brez posledic. Vsega si pa tudi ne moremo dovoliti. In povsem nejasno mi je, na kakšni osnovi pričakujejo razumevanje in podarjanje denarja davčnih zavezancev, zato ker so sami naredili neizmerno veliko neumnost in izbrali XXmilijonski sistem, ki smo ga itak tudi mi plačali, iz katerega zdaj več nobenen, vključno z njimi, ne ve, kdo pije in kdo plača. No morda ni toliko kriv sam sistem, saj je IT živa tehnologija, ki dela pač tako kot se proces zastavi, je pa potem vsekakor nekdo/nekaj ljudi v tem trenutku za na cesto, saj očitno nimajo pojma o osnovnih pravilih računovodenja in tudi veliko logike in zdrave pameti ne premorejo.

Hvala za posredovan link do zapisnika sestanka, vendar to meni ne odtehta vseh nervov. Plus, nikjer ni določen deadline za rešitev, kar je po mojem mnenju osnovno pravilo vsakega sestanka. Dodatno mi je nepredstavljivo, kako že sami od sebe niso prišli do zaključkov, da so ga orenk kiksnili, sej tudi onim v tej finančni enoti ni absolutno nič jasno.

Denar, ki smo ga preplačali, bom poračunala z naslednjimi plačili + zamudne obresti. Jst sedaj še enkrat vse pripravljam po principu "for dummies" in pošiljam zahtevek za ureditev stanja, kateremu bom dodala tudi račun za svoje delo/izgubo časa. Ker dvomim, da bo tudi tokrat uspešno, bomo zagotovo slej kot prej zaradi tega izgubili kakšno poslovno priložnost (javni razpisi zahtevajo potrdilo o plačanih obveznostih), jih pa gremo (z velikim veseljem) tožiti.
Odgovori