Pozdravljeni!
Sem avtoprevoznik in sem cestnino plačal po predračunu direktno na Ministrstvo za promet direkcija RS za ceste z virmanom. Direkcija pa mi za to ne izda računa saj mi zatrjujejo, da niso davčni zavezanci in da računa ne rabijo izdati. Sedaj imam na bančnem izpisku odliv nimam pa računa. Ali imaste vi podobni problem ali ste dobili račun????
direkcija-račun
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: direkcija-račun
Tudi če niso DDV zavezanci so račun dolžni izdati.
Aja, vprašajte jih če potem vse frizerke, mali gostinci, čevljarji in podobni tudi ne rabijo izdajat računa, ker niso DDV zavezanci.
Mogoče so imeli v mislih avansni račun? Ne verjamem, da kar tako nonšalantno odvrnejo, da ne bodo izdali računa....
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
pozdravljeni!
ja, kar veliko je že bilo pogovora z njimi pa imajo svojo prav, da računa ne rabijo izdajati. Tudi to smo omenili, da kljub temu da niso zavezanci za DDV račun morajo izdati. Najprej izdajo predračun ko jim plačaš cestnino pa računa ni.
ja, kar veliko je že bilo pogovora z njimi pa imajo svojo prav, da računa ne rabijo izdajati. Tudi to smo omenili, da kljub temu da niso zavezanci za DDV račun morajo izdati. Najprej izdajo predračun ko jim plačaš cestnino pa računa ni.
Jaz bi na vašem mestu poslala po mailu vprašanje v zvezi s tem na DURS.