ekartica

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

ekartica

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Pozdravljeni

A mi lahko poveste kako se pravilno izračuna skupni dolg na e-kartici Dursa?

Če gledaš stanja na kartici 2012 verjetno ni dovolj? Ali moraš prišteti stanja na dan 31.12.2011?
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
Gitara
Računovodja
Računovodja

Re: ekartica

Odgovor Napisal/-a Gitara »

Res je, ne smeš gledati samo stanja v l.2012 ampak prišteješ še stanje iz leta 2011.
Sama sem že toliko ur namenila temu razvozlavanju kartic, da sem obupala in jih raje ne gledam.
Dokler ne bodo stanje popravili tako kot obljubljajo in prikazali samo knjižbe, katere so za nas pomembne, res mislim, da si z vpogledom prav nič ne pomagaš. Po kartici sem namreč nekomu, ki je imel preplačilo rekla, da naj ne plačuje teh prispevkov, so mu pa poslali opomin.Med tem časom so že drugje pobotali ta preveč plačani znesek.......
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Meni se podobne stvari dogajajo, zato bi enkrat rada to rešila.

Učim se na "čistih"-sproti plačanih in urejenih primerih, pa še ne pridem do logične rešitve.

A potem predlagate da kar čakamo? Nekam dolgo to vse skupaj traja. :cry:
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
lauren
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a lauren »

meni so v ljubljani na centru za usklajevanje kartic rekli, da upajo, da bo z letom 2013 otvoritev na dan 1.1. letos namreč otvortive ni bilo, je bila pa lani na 1.10.2011. katastrofa s temi njihovimi karticami! :sjezen:
Gitara
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Gitara »

Tudi jaz se lotim in mislim, da pridem do enega dokončnega zaključka, pa mi ne uspe.Že samo besedilo ni pri vseh strankah enako, ker sem mislila, da si bom vsaj s tem olajšala delo. Tako da res - jaz sem obupala :cry:
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Živio. se kar tukaj priključujem. Tudi jaz bom obupala - pa ne nad kartico, ampak nad DURSom. Imeli smo vračilo DDV in je referentka vse zamočila, saj je nakazala precej preveč, hkrati pa trgala 100 EUR iz naslova starševskega varstva, po REK obrazcu za marec. Sem šla pregledat naše evidence in ker in ugotovila, da imamo te prispevke poravnane (že večkrat je bilo tako, da so oni kaj zamočili). Dostopa do ekartice pa nimam. Ali mi lahko direktor ta dostop uredi preko edavkov ali moram sprintatit pooblastilo in ga on podpiše in ga nato pošljem na DURS?
LP in lep dan želim vsem.
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

jaz sem za eno stranko dobila, da dolguje iz naslova DDV ca. 2000 EUR. Me skoraj kap, mi pa imamo še v dobrem ca. 500 EUR, ker imamo v glavnem gradbeništvo. Skratka - od vsega začetka, ko je firma zavezanec za DDV, sem navedla vse presežke, vse obveznosti in dokazala, koliko imamo v dobrem in jim to poslala s prošnjo, da pošljejo pravilno stanje, in sedaj čakam... iz e-kartice se sploh ne znajdem.. saj nekje od avgusta 2011 so pravilne bremenitve in terjatve, ampak pred tem datumom so pa kar en znesek knjižili in sploh ne vem od kod.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Naty73, mi smo 15. marca dobili potrdilo, da imamo vse davke in prispevke plačane. Znesek, ki ga navaja referentka, da ni poravnan je z REK obrazca za marec, plačilo v aprilu. Vem, da imamo vse davke in prispevke poravnane, saj vse plačamo takoj in tudi napake pri nakazilu ni bilo - samo kako naj ji to dokažem?? REK za marec in plačila - vse se mi ujema. Torej mi tudi ekartica ne bo pomagala?!
ana179
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a ana179 »

pozdravljeni!

se pridružujem temi- to je katastrofa kakšen sistem so uvedli... pa tulk ko nas je to stalo

pri nas je tudi vse narobe knjiženo in posledično zaradi tega nismo dobili vrnjeno celotno preplačilo davka od dobička za 2011. Klicala sem že povsod in poslala dopis na oddelek za knjiženje v ljubljano, pa ni nobenega odziva in še vedno vse narobe, pa je že dober mesec od tega, zato predvidevam da tudi nikoli ne bo.

sedaj sem zasledila, da je durs uvedel dva nova obrazca za usklajevanje - pa me zanima ali jih lahko elektronsko oddam oz. se morajo poslat na pristojni urad?
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

lauren
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a lauren »

a jaz to prav razumem? da mi plačujemo na dodeljene trr račune in sklice po vseh oddanih poročilih, zdaj pa še moramo sami kontrolirati njihovo knjiženje in po karticah, ki jih niti brati ne znamo, njih prositi, da vse prav in v redu oddano in plačano prav in v redu naknjižijo?
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Jaz sem danes poslala podatke za uskladitev kartice preko NF-LD.
V navodilih piše da bo DURS odgovarjal na elektronske naslove, ki jih bomo navedli na obrazcu.
Ampak jaz sem lahko samo dodala prilogo, ni bilo nobene vrstice v obrazcu, kjer bi napisala elektronski naslov. Tako da sem napisala dopis, obrazložila situacijo in ta dopis f pdf formatu priložila obrazcu ter ga oddala.
Je morda že kdo drug tudi usklajeval na ta način?

Da pa moramo sami kontrolirati ali je DURS knjižil prav ali ne - nimam komentarja, tako me pojezi??!!
Lp
Odgovori