Kateri člen ZDDV
Moderator: Mirko Zbačnik
Kateri člen ZDDV
Kateri člen se navede pri blagu v tranzitu? Se pravi blago pride iz Izraela v Luko Koper, vendar ne zapusti carinske cone - ni sproščeno v EU, ampak gre naprej v Maroko. Dobavitelj iz Izraela nam pošlje račun, mi pa račun izdamo kupcu v Maroko - kateri člen oprostitve navedemo v izdanem računu?
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Re: Kateri člen ZDDV
A res nihče ne ve - blago v tranzitu? Nimate takih primerov?
Naty
Re: Kateri člen ZDDV
Naty, mi smo imeli podoben primer. Material je prišel s Kitajske na Hrvaško / oziroma pristanišče Ploče/ in je bil nato izvožen v BIH.
Menim, da to ni predmet DDV, saj material (oziroma blago) nikoli ni bilo v Sloveniji oziroma v EU, torej ni oprostitve in ni klavzule. Račune sem pri davčnem pregledu februarja letos predložila tudi inšpektorici, čeprav davčni pregled ni bil zaradi tega in ni imela pripomb. Edina pripomba je bila ali imamo CMR, torej dokaz, da je šel material direktno iz Hrvaške v BIH.
Lp
Menim, da to ni predmet DDV, saj material (oziroma blago) nikoli ni bilo v Sloveniji oziroma v EU, torej ni oprostitve in ni klavzule. Račune sem pri davčnem pregledu februarja letos predložila tudi inšpektorici, čeprav davčni pregled ni bil zaradi tega in ni imela pripomb. Edina pripomba je bila ali imamo CMR, torej dokaz, da je šel material direktno iz Hrvaške v BIH.
Lp