Stroški gospodinjstva - s.p.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
K-zeko
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Re: Stroški gospodinjstva - s.p.

Odgovor Napisal/-a K-zeko »

Še vedno me bega vrašanje
Kaj pr pravite na vključevanje stroškov, ki niso vezane na opredmetena OS... npr. stroški GSM, ki so na SPja nosilca... (vendar ne na firmo)...?
...

Moje mnenje je, da načeloma te stroške ne more kar uveljavljati (saj jih lahko itak preusmeri na SP - GSM-poslovni paketi itd.) Vendar bi nekatere stranke želele, da delamo čudeže :)... kaj pravite?
Micka11
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Micka11 »

Moje laično mnenje je, da če za izračun otroškega dodatka in vrtca je za državo lahko podlaga GURS potem bo tudi zame kot podjetnika ta znesek v redu.
Trenutno imam sicer najemno pogodbo, samo bo potrebno nekaj urediti.
Mojca33
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a Mojca33 »

Jaz pa še vedno menim, da gre za Pojasnilo DURS, ki je v neskladju z veljavno zakonodajo ... Saj se zakonodaja na tem področju (Zdoh in SRS) NI spremenila. Menim, da bo slej ko prej prišlo do sodnega epiloga ali pa če bi Obrtna zbornica in Gospodarska zbornica opravili svojo primarno nalogo :!: in pisali na DURS in MF bi lahko prišlo do preklica tega pojasnila. Ker NI zakonske osnove sploh... :shock: Res žalostno kako je to ena (NE)pravna država... Pa očitno lahko kar vsak organ eno Pojasnilo napiše :?: skladno ali neskladno z Zakonom in to potem kar velja :?: :?:
Odgovori