Pozdravljeni.
Sem se na novo zaposlila v podjetju, ki se ukvarja z dejavnostjo trgovine in se z dejavnostjo trgovine res prvči srečujem zato bi vas prosila za pomoč. Pri prebiranju kolektivne pogodbe sem namreč naletela na naslednji člen: 79. člen
Povračilo stroškov v zvezi z delom
1. Prevoz na delo in z dela
(1) Delavec je upravičen do povračila stroškov za prevoz na delo in z dela za dneve prisotnosti na delu, od kraja prebivališča, določenega v pogodbi o zaposlitvi, do sedeža delodajalca oziroma do kraja opravljanja dela.
(2) Sprememba prebivališča delavca, ki ima za posledico spremembo stroška prevoza na delo in z dela, ne vpliva na povračilo stroškov prevoza, ki izhaja iz kraja, določenega s pogodbo o zaposlitvi, razen če se delavec in delodajalec pisno dogovorita drugače.
Je tukaj treba upoštevati še kakšno drugo določilo ali res drži, da četudi je zaposleni prinesel potrdilo (kopijo osebnega dokumenta) s katerim dokazuje spremembo prebivališča, mu podjetje ni DOLŽNO izplačati drugačnih stroškov prevoza na in iz dela kot so bili določeni v pogodbi o zaposlitvi?
Hvala za odgovore.
lp
Trgovina - sprememba prebivališča
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: Trgovina - sprememba prebivališča
Dejal bi, da je dikcija malce šp šravoco špvedana čudna. Delavec ne sme biti diskriminiran glede prebivališča, torej bi sam upošteval novi naslov.
Izhajam iz tee, ki sem jo slišal ravno danes, mimogrede, govora je bilo o novih ukepih za uravnoteženje proračuna, kjer so to pravico hoteli omejevati, če se preseli v drug kraj prej, kot bi določal zakon. Nasprotovanje je bilo v smislu kršenja usteve v smislu, kot sem že navedel.
Kako to vpliva na pogodbo o zaposlitvi, ali so to za delodajalca še sprejemljivi pogoji, glede na pogoje, ki so bili navedeni v prvotni pogodbi. O tem pa raje ne bi debatiral, ker ga ne poznam ravno dobro.
Izhajam iz tee, ki sem jo slišal ravno danes, mimogrede, govora je bilo o novih ukepih za uravnoteženje proračuna, kjer so to pravico hoteli omejevati, če se preseli v drug kraj prej, kot bi določal zakon. Nasprotovanje je bilo v smislu kršenja usteve v smislu, kot sem že navedel.
Kako to vpliva na pogodbo o zaposlitvi, ali so to za delodajalca še sprejemljivi pogoji, glede na pogoje, ki so bili navedeni v prvotni pogodbi. O tem pa raje ne bi debatiral, ker ga ne poznam ravno dobro.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko