delo po avtorski pogodbi

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Daisy
Nov član
Nov član

delo po avtorski pogodbi

Odgovor Napisal/-a Daisy »

Zanima me, kaj je s prijavo za delo po avtorski pogodbi v letu 2005 in kam se prijava pošlje,kje se dobi obrazec ali vloga?
Ali ima kdo informacije o tem?
Kaj bo meja, ali je neko delo res delo po avt.pog.ali je to že delo za polno zaposlitev?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Glede obrazcev mi ni poznano, mislim pa, da na Zavod za zaposlovanje, če se ne motim.

Avtorska dela po novme izenačena s podjemnimi pogodbami. Po podjemna (ali tudi avtorska) pogodba se sklene takrat, ko to delo nima elementov delovnega razmerja. To pomeni, da gre za enkraten posel, če se delo ponavlja iz meseca v mesec ima že element delovnega razmerja.

Mirko
Bodec
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Bodec »

Kaj to pomeni "izenačena s podjemnimi pogodbami"?. Ali so pod tem mišljeni samo (po novem) 10% priznani materialni stroški, ali tudi druge dajatve, ki se plačujejo po podjemni pogodbi? LP!
enka servis
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a enka servis »

kot sem jaz razumela na seminarju, se avtorski honorar še vedno obračunava isto kot se je do sedaj, prav tako podjemna pogodba(z vsemi prispevki), razlika je le kako je oz. s kom je avtorski honorar sklenjen ali gre za odvisno ali neodvisno razmerje.:???:
misty
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a misty »

Enka servis preberite 26. člen novega Zakona in nato še 29.člen. Ugotovili boste, da se avtorski honorar ne obračunava kot doslej, temveč kot pogodbeno delo.
Lp
Bodec
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Bodec »

Ali lahko to malo bolj podrobno razložite? Hvala in LP!
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Odgovori