Pogodba za krajši delovni čas

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
_darija
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Pogodba za krajši delovni čas

Odgovor Napisal/-a _darija »

Pozdravljeni, zanima me ali je potrebna odjava in nova prijava na ZZZS če se je delavka 4 urno invalidsko upokojila ali je dovolj samo sprememba delovnega časa se pravi obrazec M3.Ker gre za spremembo delovnega časa , ki je poglavitna sestavina pogodbe o delovnih razmerjih je potrebno skleniti novo pogodbo o zaposlitvi za skrajšan delovni čas ali je dovolj samo aneks. Prosim za kakršenkoli namig

LP Darija
luca13
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Re: Pogodba za krajši delovni čas

Odgovor Napisal/-a luca13 »

Pozdravlljeni.

Mislim, da bi se lahko zavedla samo sprememba - M3 obrazec in pa aneks k pogodbi, kjer bi se navedle spremembe.

Lp
_darija
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a _darija »

Pozdravljeni,
mi lahko kdo posreduje, kako izgleda aneks k pogodbi o zaposlitvi za krajši delovni čas zaradi invalidnosti. Spremeni se delovni čas iz 8 ur na 4 ure dnevno in pa seveda plača za polovico.Ali mora vsebovati aneks še kaj drugega ali je to dovolj. Vse ostale sestavine pogodbe ostanejo nespremenjene.

Prosim za pomoč saj sem pregledla že vse na internetu pa nisem našla kaj pametnega in sem že čisto obupana.

Hvaležna bom vsakršnega napotka

LP Darija
bpp
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a bpp »

Spoštovani,
ob invalidski upokojitvi se na M1 nič ne spremeni, delovna obveznost ostane 40/teden, od tega polovica v breme ZPIZ,
je pa potrebno popravljati M1 zaradi vpisa invalidnosti na sam obrazec in eventuelnih pravic, ki jih priodobite pri SVZI,
če s tem postanete delodajalec nad kvoto in pridobite pravico do mesečne nagrade in pravico do oprostitve plačevanja prispevkov PIZ.
lep začetek tedna vsem
bpp
Odgovori