s slovenskim podjetjem smo skelnili posel in šli zanj opravljat storitev v EU. izdali smo mu račun za storitve brez ddv-ja na podlagi 27.člena ZDDV-1. kam gre storitev v ddv obrazec?
hvala za pomoč!
dobava storitev Eu-kupec domač
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: dobava storitev Eu-kupec domač
Če jo šlo za storitev v zvezi z nepremičnino (člen ki ga navajate) potem to sploh ni predmet slovenskega DDV in se ne zavede v knjigo.
Bi pa na vašem mestu preveril ali je potrebno plačati DDV državi kjer se nepremičnina nahaja.
lp
Bi pa na vašem mestu preveril ali je potrebno plačati DDV državi kjer se nepremičnina nahaja.
lp
ja zakaj pa potem obstaja kolona 12 v ddv-O? in zakaj bi morali plačati ddv mi? saj če je primer obraten, ko mi dobivamo storitve iz eu, tudi mi naredimo samoobdavčitev...
Ali ni nekaj navzkriž s tem, da je kupec SLO?
naš naročnik je slo podjetje, ki je tudi glavni izvajalec storitev v avstriji. opravljanje storitev pa je naročil nam kot podizvajalcu, vendar na nepremičnini, ki se nahaja v avstriji.
Storitve so obdavčene pri naročniku in ta mora narediti samoobdavčitev.lauren napisal/-a:ja zakaj pa potem obstaja kolona 12 v ddv-O? in zakaj bi morali plačati ddv mi? saj če je primer obraten, ko mi dobivamo storitve iz eu, tudi mi naredimo samoobdavčitev...
Pri nepremičninah je pa obdavčitev tam kjer nepremičnina leži, torej ni samoobdavčitve...
Kolona 12 je pa za storitve (splošni člen 25) ter za oproščeno dobavo blaga EU.
Četudi jo zaračunajo Slo podjetju, mora biti ta storitev obdavčena v Avstriji in ne glede na to da je naročnik lahko tudi lastnik te nepremičnine.rupert napisal/-a:Ali ni nekaj navzkriž s tem, da je kupec SLO?
lp
In še
lp
Na splošno velja da DDV plačuje izvajalec.lauren napisal/-a:ja zakaj pa potem obstaja kolona 12 v ddv-O? in zakaj bi morali plačati ddv mi? saj če je primer obraten, ko mi dobivamo storitve iz eu, tudi mi naredimo samoobdavčitev...
lp
hvala!
sem klicala vmes tudi na davčno, pravi enako, se pravi ne gre v ddv-O.
sem klicala vmes tudi na davčno, pravi enako, se pravi ne gre v ddv-O.