DURS opomini
Moderator: Mirko Zbačnik
DURS opomini
V roku zadnjih 14 dni je DURS kar po tekočem traku pošiljal opomine pred izvršbo. Jaz sem konkretno zase in za še nekaj strank napisala ugovore, da sploh nismo dolžni kar terjajo, zraven pa priložila vsa dokazila.
Sedaj pa ne vem - gledam po karticah in je še kar staro stanje gor. Ali imate izkušnje - ali odgovorijo na ugovor na ta opomin, ali kaj popravijo? Ne bi rada namreč doživela šoka, ko bodo meni ali kakšni moji stranki zablokirali račun za recimo 40 EUR..... saj bi jih raje plačala, sam kaj ko imam dokaze, da je plačano!!!!
Sedaj pa ne vem - gledam po karticah in je še kar staro stanje gor. Ali imate izkušnje - ali odgovorijo na ugovor na ta opomin, ali kaj popravijo? Ne bi rada namreč doživela šoka, ko bodo meni ali kakšni moji stranki zablokirali račun za recimo 40 EUR..... saj bi jih raje plačala, sam kaj ko imam dokaze, da je plačano!!!!
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Re: DURS opomini
Na DURSu imajo celo štalo od konca lanskega leta, ko so menjali program in združevali vsa plačila na en TRR in en sklic.
Zdaj nimajo pojma, ktere obveznosti pokriti s kakšnim prilivom.
Pa tako so se hvalili (in še vedno je to na njihovi strani na prvem mestu), da bodo s tem poenostavili in pocenili poslovanje podjetjem.
Čisto tako neuradno je referentka mojim strankam rekla "če želite imeti urejeno kartico, plačujte še naprej na stare sklice".
Jaz pa stranki "če želite spremembo programa, bom zaračunal".
Ko pa predlagam, da ta strošek naprej na DURS fakturirajo, zaradi njihovega amaterizma in šalabajzerizma, so pa vsi tiho ko pič**ce.
Zato pa je tako stanje!
Zdaj nimajo pojma, ktere obveznosti pokriti s kakšnim prilivom.
Pa tako so se hvalili (in še vedno je to na njihovi strani na prvem mestu), da bodo s tem poenostavili in pocenili poslovanje podjetjem.
Čisto tako neuradno je referentka mojim strankam rekla "če želite imeti urejeno kartico, plačujte še naprej na stare sklice".
Jaz pa stranki "če želite spremembo programa, bom zaračunal".
Ko pa predlagam, da ta strošek naprej na DURS fakturirajo, zaradi njihovega amaterizma in šalabajzerizma, so pa vsi tiho ko pič**ce.
Zato pa je tako stanje!
-
kompotelka
- Računovodja

Poenostavljena e-knjigovodska kartica skoraj končana!!!!!
http://www.durs.gov.si/si/medijsko_sred ... 46e3ed6b6/
Naty
pozdravljeni!
zanima me, ali je že sploh kdo uskladil e-kartico z durs-om???
zanima me, ali je že sploh kdo uskladil e-kartico z durs-om???
Odkar je nova in razumljivejša ni več toliko problemov.
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
kako pa ste uskladili stanje - z obrazcem - ali telefonsko z referentko?
Osebno pri njih in potem po potrebi še telefonsko.
Lepo vas pozdravljam.
Jaz sem zelo na hitro vse do pikice uskladila, preko e-davkov sem jim poslala kateri konti se mi ne ujemajo in da mi ne morejo računati obresti ker imam vse na rok plačano.
Vroku treh dni sem na svoj e-mail dobila odgovor, da so obresti preknjižili oz.stornirali a kartice se ševedno niso štimale.
Potem sem poklicala referentko v LJ ni se oglasila a me je poklicala nazaj.
Bila je tako prijazna in vljudna, in v roku pet minut sva vse uredile, tako da mi kartice sedaj štimajo do pikice.
Jaz moram referentko na DURSU v LJ res pohvaliti za prijaznost in tako hitro rešitev.
Želim vam veliko sreče in čimprejšjo rešitev.
LP
Vroku treh dni sem na svoj e-mail dobila odgovor, da so obresti preknjižili oz.stornirali a kartice se ševedno niso štimale.
Potem sem poklicala referentko v LJ ni se oglasila a me je poklicala nazaj.
Bila je tako prijazna in vljudna, in v roku pet minut sva vse uredile, tako da mi kartice sedaj štimajo do pikice.
Jaz moram referentko na DURSU v LJ res pohvaliti za prijaznost in tako hitro rešitev.
Želim vam veliko sreče in čimprejšjo rešitev.
LP