pogoji za izplačilo regresa v dveh delih

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
rozica97
Začetnik
Začetnik

pogoji za izplačilo regresa v dveh delih

Odgovor Napisal/-a rozica97 »

Pozdravljeni!

Zanima me, kakšni so pogoji za podjetje, ki nima obvezujoče kolektivne pogodbe in ni nelikvidno, za izplačilo regresa v dveh delih, torej prva polovica do 30.6. druga do konec leta, glede na to da je v 131.členu ZDR navedeno:

131. člen
(regres)
(1) Delodajalec je dolžan delavcu, ki ima pravico do letnega dopusta, izplačati regres za letni dopust najmanj v višini minimalne plače.
(2) Regres se mora delavcu izplačati najkasneje do 1. julija tekočega koledarskega leta.
(3) S kolektivno pogodbo na ravni dejavnosti se lahko v primeru nelikvidnosti delodajalca določi kasnejši rok izplačila regresa, vendar najkasneje do 1. novembra tekočega koledarskega leta.
(4) V primeru, da ima delavec pravico do izrabe le sorazmernega dela letnega dopusta, ima pravico le do sorazmernega dela regresa.
(5) V primeru, da ima delavec sklenjeno pogodbo o zaposlitvi s krajšim delovnim časom, ima pravico do regresa sorazmerno delovnemu času, za katerega je sklenil pogodbo o zaposlitvi, razen v primerih, ko delavec dela krajši delovni čas v skladu s 66. členom tega zakona.

Za vaša mnenja se vam lepo zahvaljujem :)
:D
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Re: pogoji za izplačilo regresa v dveh delih

Odgovor Napisal/-a MG »

Če ni nelikvidno itak nimate možnosti. Morate vse izplačati do 30.06.
rozica97
Začetnik
Začetnik

istega mnenja sem tudi jaz, ker ideja je da bi se spisalo akt, ker bi pač pisalo, da se izplačuje regres v dveh delih. a se tako da?

poleg tega me zanima, če je kje kakšna definicija glede likvidnosti oz kako se izračuna, ker tudi tukaj so nasprotovanja...
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Podjetje je nelikvidno če 3 mesece ne more pokrivati tekočih obveznosti.

Vi lahko pišete akte ampak če so le ti v nasprotju z zakonom so itak nični. Lahko izplačate v dveh delih vendar mora biti drugo izplačilo najkasneje do 30.06.
rozica97
Začetnik
Začetnik

najlepša hvala za odgovor, s tem ste samo potrdili mojo interpretacijo zdr.

lep dan želim
Odgovori